”Anul 2021 a însemnat la Litera editarea a peste 750 de titluri noi din toate domeniile. Cărți de ficțiune și nonficțiune, bestselleruri, memorii și multe altele au oferit cititorilor momente de plăcere și relaxare sau căi pentru o mai bună înțelegere a lumii și a sinelui”, se arată pe blogul editurii.

Dintre toate aceste titluri, iată care sunt pe podiumul celor mai citite cărți ale anului 2021:

1. ”Minciuna lui Michelangelo. Catedrala în flăcări”, de Igor Bergler

”Este bestsellerul absolut al anului 2021, un thriller inteligent și extrem de bine documentat despre intrigile și misterele Vaticanului. În spatele unor execuții ritualice, se află o conspirație terifiantă și un secret devastator pentru Biserică, ascuns într-un document descoperit de Michelangelo Buonarroti, cu cinci sute de ani în urmă. Dozarea perfectă dintre suspans, crimă, mister și istorie face din acest roman o lectură hipnotică, depășind cu mult pariurile cărților anterioare ale autorului”, se arată pe blogul Litera.

2. ”Fecioarele”, de Alex Michaelides

”După bestsellerul «Pacienta tăcută», considerat unul dintre cele mai fascinante thrillere psihologice din ultimii ani, scriitorul Alex Michaelides revine în topuri cu al doilea său roman, cel puțin la fel de captivant ca primul; «Fecioarele» împletește magistral mitologia greacă, psihologia, obsesia și crima. Un thriller psihologic uluitor despre determinarea unei psihoterapeute strălucite de a înțelege și de a devoala crimele bizare ale charismaticului profesor de tragedie greacă, Edward Fosca”, menționează sursa citată.

3. ”Apă proaspătă pentru flori”, de Valerie Perrin

”Un roman tulburător despre Violette, administratoarea unui cimitir dintr-un orășel din Burgundia, despre universul său, o poveste intimă și plină de forță despre o femeie care, în ciuda tuturor obstacolelor, crede invariabil în viață și în bucurie. Romanul a fost tradus în peste 30 de țări și a câștigat Premiul Maison de la Presse, Paperback Readers Prize, intrând pe listele ABA Indies Introduce și Indie Next List în 2020”, informează cei de la Litera.

În continuare în topul celor mai citite cărți de la Litera în 2021 figurează:
4. ”Portocala sângerie”, de Harriet Tyce
5. ”Oricine poate avea o relație fericită”, de Stefanie Stahl
6. ”Apropo de nimic”, de Woody Allen
7. ”Așa începe răul”, de Javier Marias
8. ”Povești de vară”, de Mieko Kawakami
9. ”Trăind cu zeii”, de Neil MacGregor
10. ”Oamenii din copaci”, de Hanya Yanagihara

Mai multe detalii, aici.
Cărțile pot fi comandate aici.

Sursă informații și foto: Editura Litera

CITEȘTE ȘI:
Lumea cărților | Cinci volume dintr-o ediție de lux

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.