Festivalul Internațional de Film Transilvania (29 mai – 7 iunie 2020) invită adolescenții din toată țara să răspundă provocării ”Let’s Go Digital!”.

,,Trebuie să-ți amintești că nu ești la școală – relaxează-te, este OK să greșești. Lasă-te purtat de val’’, le transmite Lia Ștefănescu, fostă participantă ”Let’s Go Digital!”, celor 12 adolescenți care vor fi selectați anul acesta.

Ajuns la majorat, atelierul dedicat pasionaților de cinema, fotografie și editare video, cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, le va oferi tinerilor șansa de a explora lumea filmului sub îndrumarea profesioniștilor din industrie, timp de 10 zile, în cadrul celui mai important eveniment din România dedicat cinematografiei. Workshop-ul va pune accent pe exerciții practice, pe creativitate și pe explorarea cât mai multor roluri și abilități necesare unei profesii în industria filmului.

Pentru a realiza un scurtmetraj propriu, tinerii vor trece prin toate etapele de producție și post-producție ale unui film. Vor lucra cu aparatură de filmare și editare profesională, sub îndrumarea trainerilor, și vor intra în culisele festivalului, testând atmosfera din departamentul video sau din cabina de proiecție. Având acces la evenimentele TIFF, adolescenții nu vor rata nici șansa de a-i întâlni pe cineaștii sosiți la Cluj din toată lumea și de a interacționa cu aceștia la masterclass-uri, proiecții speciale și petreceri.

Înscrierile sunt deschise până pe 15 aprilie și se fac exclusiv online, completând formularul de aici.

Peste 400 de liceeni au trăit experiența ”Let’s Go Digital!” de la lansarea programului, în 2005. Pentru unii dintre ei, a fost o adevărată rampă de lansare: au absolvit între timp studiile în domeniu și au cariere solide în industrie.

Regulamentul complet și detaliile necesare înscrierii pot fi găsite aici.

Festivalul Internațional de Film Transilvania, ajuns la cea de-a 19-a ediție, este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația pentru Festivalul de Film Transilvania.

Sursă informații și foto: Festivalul Internațional de Film Transilvania

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.