Astăzi, de la ora 22.10, la Telecinemateca, pe TVR 1, puteți vedea filmul ”Moulin Rouge”. O producție celebră, din 1952, în regia lui John Houston, avându-i în distribuție pe Jose Ferrer, Colette Marchand şi Zsa Zsa Gabor.

Filmul e o evocare a figurii pictorului francez Henri de Toulouse-Lautrec, unul dintre obişnuiţii faimosului cabaret parizian Moulin Rouge, ale cărui dansatoare şi cântăreţe au fost imortalizate în multe dintre lucrările sale – relevă tvr.ro.

”Chiar dacă a trecut mai mult de jumătate de secol de la lansarea filmului, actorii şi specialiştii din cinematografie îl citează pe Jose Ferrer ca fiind un adevărat erou al breslei cinematografice. Şi asta pentru că a acceptat o adevărată tortură a picioarelor pentru  a putea interpreta rolul pictorului de numai 1,5 metri înălţime. Spre uimirea tuturor, actorul de aproape 1,80 metri şi-a legat gambele strâns de coapse, mergând pe genunchi, pe o pereche de tălpici pe care singur le-a conceput. Dar durerile sale erau atât de mari, încât Ferrer nu putea filma în această postură decât pentru perioade scurte de timp, după care trebuia să facă pauză şi să îşi revină” – scrie, în prezentarea filmului, site-ul tvr.ro.

Sursă informații și foto: tvr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.