La Telecinemateca, pe TVR 1, veți putea urmări marţi, 9 februarie, de la 22:10, coproducţia franco-italiană din 1967 „Aventurierii”, în regia lui Robert Enrico. În distribuție: Alain Delon, Lino Ventura și Joanna Shimkus.

Manu, pilot talentat, şi Roland, mecanic inventiv, prieteni nedespărţiţi şi amatori de sporturi extreme, sunt mereu în căutare de noi peripeţii palpitante. Însoţiţi de o tânără pictoriţă la fel de aventuroasă, pleacă în Congo, să găsească epava unui avion încărcat, se pare, cu o comoară fabuloasă. Însă dau de bucluc, pentru că un grup de mercenari are aceeaşi ţintă ca ei.

Filmul a fost extrem de bine primit de public, ocupând aproape imediat primele locuri în box office-ul francez. Astfel, ”Aventurierii” s-a transformat într-unul dintre cele mai mari succese ale lui Delon din anii ‛60.

Lino Ventura și Alain Delon nu au fost foarte încântaţi să joace alături de Joanna Shimkus, care era la debuturile sale actoriceşti, dar care pe ecran aducea o frumuseţe aparte. Actriţa îşi aminteşte că, la un moment dat, a venit la ea Edith Head, o somitate la Hollywood, cunoscută mai ales pentru declaraţiile sale tranşante, care i-a spus: ”Mă uit la tine în persoană, nu îmi vine să cred că eşti aceeaşi de pe ecran. Ar trebui să te măriţi cu operatorul”. Peste câţiva ani, Joanna s-a măritat . Însă nu cu operatorul, ci cu actorul Sidney Poitier, cu care acum are două fete şi mai mulţi nepoţi.

Sursa: tvr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.