Înființat în 2008, Teatrul Ararat din Baia Mare celebrează azi 13 ani de la primul spectacol. ”Vă mulțumim că ați trăit alături de noi emoția spectacolelor”, transmit cei de la Ararat.

”Înfiinţat în 2008 de actorul şi regizorul Claudiu Pintican, care dorea un mediu flexibil unde să se poată exprima artistic, Teatrul Ararat este primul teatru independent apărut în Baia Mare”, informează teatrulararat.ro. Încă de la concepere, Ararat s-a vrut a fi un ”teatru la comandă”, care să poată prezenta spectacole nu doar pe scenele instituţiilor de profil, ci mai ales în spaţii neconvenţionale, fie acestea cluburi, baruri, restaurante, săli de conferinţe, săli de expoziţii, sau chiar în aer liber, la invitaţia unor agenţi economici sau instituţii.

De asemenea, el a fost gândit ca un ”teatru de geamantan”: spectacolele folosesc un decor minim, uşor de transportat dintr-o parte în alta a judeţului şi chiar a ţării. Căci Teatrul Ararat nu a jucat doar în Baia Mare şi alte câteva oraşe din Maramureş, ci şi la Cluj-Napoca, Bucureşti, Iaşi, Oradea, Târgu Mureş, Arad. Demnă de menţionat este ieşirea în afara graniţelor ţării, spectacolele ”Gunoierul” şi ”Bigudiuri” fiind prezentate în Frankfurt am Mein, München, Stuttgart şi Augsburg.

Primul spectacol cu care Teatrul Ararat s-a făcut cunoscut este comedia ”Gunoierul”, de Mimi Cornel Brănescu, regizat de Claudiu Pintican. ”Gunoierul” porneşte de la ideea că viaţa noastră, în toate amănuntele ei intime, poate fi dezvăluită cercetînd cu atenţie resturile pe care noi le aruncăm, cu inocenţă, zi de zi, la gunoi. Un alt spectacol clasic din repertoriul Ararat este ”Pe mine mie… redă-mă” – cuprinde versuri din peste 40 de poezii eminesciene, structurate pe un scenariu scris de Claudiu Pintican, şi îmbogăţite cu o coloană sonoră originală semnată de Călin Ionce.

”Azi, Teatrul Ararat împlinește 🎉13 ANI 🎉de la prima reprezentație! 🎭🎭🎭🎭🎭🎭🎭🎭Vă mulțumim că ați fost alături de noi de-a lungul timpului, pe toate scenele și în toate sălile în care am jucat. Vă mulțumim că ați trăit alături de noi emoția spectacolelor” – este mesajul postat de cei de la Ararat pe contul oficial de Facebook.

Mai multe informații despre Teatrul Ararat poți afla aici.

Sursă informații, video și foto: Teatrul Ararat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.