”Traversăm o perioadă de criză fără precedent, dar arta și creativitatea pot să ne facă drumul mai ușor. Avem nevoie de modul vostru de a înțelege și traduce lumea, pentru a transmite mesajele momentului: responsabilitate, solidaritate, empatie. România așteaptă un semn de la voi!” – este mesajul lansat de mișcarea ”Artiști Împreună”.

Mișcarea ”Artiști Împreună” s-a născut în prima săptămână de la declanșarea stării de urgență națională din cauza pandemiei de COVID-19, cu scopul de sprijini campania de informare inițiată de Ministerul Sănătății și Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului României, cu sprijinul Observatorului Român de Sănătate.

”Misiunea mișcării este de a angaja arta și pe artiști în efortul de a informa și conștientiza opinia publică din România cu privire la importanța respectării regulilor și recomandărilor comunicate de către autorități în timpul stării de urgență generate de pandemia de coronavirus, precum și de a contribui la informarea populației cu privire la date factuale relevante în contextul stării curente”, se arată pe artistiimpreuna.ro.

La debutul său, mișcarea „Artiști Împreună” îi mobilizează pe artiștii din România în lupta împotriva pandemiei de COVID-19. Ulterior, mișcarea va deservi alte cauze colective importante pentru societatea românească și își propune, de asemenea, să organizeze un fond pentru situații de urgență destinat artiștilor.

Temele propuse pentru apelul pentru proiecte culturale în vreme de criză sunt detaliate pe site-ul oficial al mișcării:
#responsabilitate
Criza pe care o trăim în aceste zile ne arată mai clar decât oricând cât de importantă este responsabilitatea individuală. Fiecare contact pe care îl avem, fiecare regulă nerespectată, fiecare gest de ignorare a gravității situației actuale au un impact enorm. Singura noastră șansă de a limita efectele pandemiei este de a respecta regulile de distanțare fizică, de izolare și carantină, astfel protejându-ne și pe noi și pe ceilalți.
#împreună
În momente în care distanțarea fizică e necesară, avem nevoie să ne simțim împreună: să fim alături de cei singuri, să le transmitem părinților noștri și celor dragi că le suntem aproape, să le sărim în ajutor celor care au nevoie de el, să fim generoși. Avem nevoie acum să simțim că aparținem aceleiași comunități, că facem parte dintr-o rețea interconectată de bunăvoință și solidaritate.
#eroi
Sunt oameni de care depinde ziua noastră de mâine și a celor mai vulnerabili dintre noi. Ne gândim la eroii cunoscuți sau anonimi ai acestor zile – cei care nu au voie să stea acasă, cele care stau nopțile în fața calculatorului sau în atelier, cei care se trezesc primii. Cei care își pun la muncă ingeniozitatea sau puterea de producție, cele care donează sau care duc alimente celor izolați, cei care se asigură că avem acces la alimente și medicamente. Suntem alături de ei, le oferim susținere, recunoaștere și respect.

Toate detaliile sunt disponibile aici.
Sursă informații și foto: Artiști Împreună

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.