”După promovarea, în anii 2022 și 2023, a zonei pitorești a Munților Apuseni, institutul nostru se implică într-un alt proiect de referință în comunitate menit să pună mai bine în valoare patrimoniul turistic remarcabil al României”, anunță cei de la Institutul de Istorie „George Bariţiu” al Academiei Române.

La inițiativa Alinei Pop – vicepreşedinte al Clubului Francofon de Afaceri din Cluj-Napoca, membru de Onoare al Institutului de Istorie „George Bariţiu” din Cluj-Napoca al Academiei Române, în parteneriat cu Centrul Național de Informare și Promovare Turistică din Târgu Lăpuș și Clubul Francofon de Afaceri din Cluj-Napoca, urmează să fie lansat un ghid istoric și turistic, în limba română și engleză, dedicat Țării Lăpușului, ”o zonă superbă din Maramureș încărcată cu multă istorie și cu tradiții minunate”, menționează sursa citată.

Promovarea Țării Lăpușului, pe toate palierele, se face grație unei colaborări interdisciplinare în care istorici, arhiviști, oameni de afaceri și specialiști din sfera turismului și-au dat mâna. ”Prin munca lor ne-au reamintit faptul că avem datoria de onoare de a păstra, de a promova și de a transmite, cu înțelepciune, generațiilor viitoare toate comorile pe care antemergătorii noștri le-au prețuit și le-au păstrat cu cea mai mare grijă”, subliniază cei de la Institutul de Istorie „George Bariţiu” al Academiei Române.

”Suntem parteneri într-un poiect care vine ca o încununare a activităților desfășurate de-a lungul ultimilor ani”, mărturisesc reprezentanții Centrului Național de Informare și Promovare Turistică din Târgu Lăpuș.

Ghidul apare la Editura Argonaut din Cluj și este semnat Alina Pop, Varga Attila, Nicoleta Pop și Daiana Demian.

Sursă: Institutul de Istorie „George Bariţiu” al Academiei Române

CITEȘTE ȘI:
Despre Țara Lăpușului, la Torino

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.