Muzeul Județean de Istorie și Arheologie din Baia Mare găzduiește prima întâlnire din cadrul proiectului de cercetare „Bioarheologie la Baia Mare/Rivulus Dominarumˮ. Participă inițiatorii drd. Priscilla Mollard și Adam Netzer Zimmer, ambii de la Universitatea din Massachusetts Amherst (SUA). Alături de 11 studenți și absolvenți de universități din SUA și Australia. Și un voluntar, elev la Colegiul Național ˮMihai Eminescuˮ Baia Mare.

”Proiectul urmărește continuarea investigațiilor antropologice a defuncților descoperiți cu prilejul cercetărilor arheologice preventive efectuate în perioada 2012-2014 în cimitirul aferent bisericii Sfântul Ștefan din Piața Cetății/Țintirim din Baia Mare”, menționează reprezentanții Muzeului Județean de Istorie și Arheologie.

Principalale rezultate obținute în acest an vor face obiectul unei conferințe de presă care va avea loc mâine la muzeul băimărean. ”Priscilla Mollard, împreună cu Adam Netzer Zimmer și studenții cercetători ai proiectului vor discuta despre vestigiile antropologice din acest cimitir, precum și despre scopurile și obiectivele lor de cercetare din acest an și din anii următori”, precizează sursa citată.

De asemenea, vineri, 5 august, de la ora 10.00, tot la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie, va avea loc prima Conferință Anuală Internațională din cadrul proiecului „Bioarheologie la Baia Mare/Rivulus Dominarumˮ. Vor fi prezentate proiecte de cercetare privind sănătatea locuitorilor din Baia Mare medievală, precum și traumatisme ale scheletelor aflate pe cuprinsul cimitirului din Piața Cetății.

Sursă informații și foto: Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Baia Mare

CITEȘTE ȘI:
O pendulă contemporană Revoluției Franceze, sursă de inspirație pentru un tânăr băimărean

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.