Telecinemateca vine astăzi, la TVR 1, de la ora 22.10, cu comedia ”Străbătând Parisul”. Un film în regia lui Claude Autant-Lara (producție Franța 1957), cu o distribuție de pus în albumul de amintiri al cinematografiei: Bourvil, Louis de Funes, Jean Gabin.

În 1943, în Parisul ocupat de trupele germane, Marcel Martin, fost taximetrist, îşi câştigă traiul făcând trafic pe piaţa neagră. Într-o seară, Martin trebuie să transporte pe jos, până în celălalt capăt al Parisului, patru valize care conţin un porc tranşat. Printr-un concurs de împrejurări, în poveste intervine şi un anume Grandgil, un pictor faimos, care însă nu-şi dezvăluie adevărata identitate şi, amuzat de încurcătura în care a intrat fără să vrea, continuă aventura. Pe drumul plin de peripeţii, cu porcul în valize, cei doi trebuie să se ferească de patrulele germane şi ajung să se refugieze chiar în apartamentul pictorului.

Jean Gabin, Bourvil și Louis de Funes au jucat împreună pentru prima oară. Rezultat? Milioane de spectatori și o sumedenie de premii pentru „Străbătând Parisul”.

Sursă informații și foto: tvr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.