Spectacolul ”Delfini” al Teatrului Municipal Baia Mare este inclus în programul Festivalului Internațional Zilele Teatrului ”Matei Vișniec”, care va avea loc între 11 și 19 mai la Suceava. Tema acestei ediții de festival, a opta, este ”Teatrul. Diplomație culturală”.

O diversă paletă de spectacole este propusă: reprezentații clasice de teatru, spectacole stradale, recitaluri de poezie, spectacole de comedie și tragedie sau tragicomedie, teatru-dans sau musical, concerte, expoziții, lansări de carte, conferințe și dezbateri.

”Vor fi prezenți în festival invitați de seamă din 7 țări: România, Franța, Italia, Ucraina, Austria, Spania și Republica Moldova, vor participa un număr de 18 de teatre și 3 trupe de teatru pentru tineret, iar spectatorii suceveni se vor bucura de 60 de evenimente pentru toate categoriile de public”, menționează organizatorii.

Spectacolul ”Delfini” este o rescriere de Adina Lazăr, după ”Singurătatea pietrelor”, autor Flavius Lucăcel. A avut premiera în 5 mai 2023. Regia: Adina Lazăr. Scenografie: Mihai Vălu. Sound design: Adrian Piciorea. În distribuție: Raul Hotcaș, Denisa Blag, Alexandra Sabrina Vanci, Eduard Bîndiu / Andrei Dinu, Inna Andriuca, Sanda Savolszky. Va fi jucat în 16 mai, de la ora 19.00, în sala de spectacole a Teatrului Municipal ”Matei Vișniec”.

După ce va fi prezentat la Festivalul Internațional Zilele Teatrului ”Matei Vișniec” din Suceava, spectacolul va participa la Festivalul Internațional de Teatru Oradea (1-9 iunie) în cadrul secțiunii concurs Festivalul de Teatru Scurt.

Sursă: Teatrul Municipal Baia Mare, Teatrul Municipal ”Matei Vișniec” Suceava

CITEȘTE ȘI:
Spectacolul ”Delfini” al Teatrului Municipal Baia Mare, selectat pentru Festivalul Internațional de Teatru Oradea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.