”Maramureș – Patru țări din patru zări” este vernisată azi, de la 12.00, la Muzeul de Artă din Piatra Neamț. Prima expoziție de port popular din Maramureș care este organizată în județul Neamț.

Expoziția ”Maramureș – Patru țări din patru zări”, organizată de Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș la invitația Complexului Muzeal Național Neamț, este un concept expozițional menit să valorifice patrimoniul instituției, punând în centrul poveștii portul tradițional din cele patru zone etnografice ale județului Maramureș – Lăpuș, Chioar, Codru și Maramureș -, denumite și „țări”. ”Criteriile de recunoaștere ale fiecărei zone sunt multe și extrem de complexe, însă, la o primă vedere, elementul de bază în delimitarea acestor zone este reprezentat de portul popular, purtat cu mândrie, ca o marcă identitară neprețuită”, menționează cei de la Complexul Muzeal Național Neamț.

”Maramureș – Patru țări din patru zări” este vernisată azi, de la 12.00. Expoziția va putea fi vizitată până în 2 iulie. Curatori, Monica Mare și Anamaria Nagy. ”Vă invităm să vizitați Muzeul de Artă Piatra Neamț pentru a descoperi frumusețea, eleganța și complexitatea portului tradițional maramureșean și împletirea armonioasă a celor patru zone etnografice care alcătuiesc acest frumos ținut, Maramureș”, așa sună propunerea lansată de reprezentanții Complexului Muzeal Național Neamț.

Mai multe detalii, aici.

Sursă informații: Complexul Muzeal Național Neamț. Sursă foto: Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș.

CITEȘTE ȘI:
Noaptea Muzeelor | Fotografii și lemn, comori și premii la Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.