Marţi, 14 iulie, la ora 12.00, începe vânzarea biletelor şi a abonamentelor pentru vizionarea online a concertelor şi recitalurilor care vor fi organizate în cadrul ediţiei din acest an a concursului internațional ”George Enescu”, urmând ca în luna august organizatorii să decidă împreună cu autorităţile dacă va fi permis şi accesul publicului în sala Ateneului Român.

„Lansarea vânzării de bilete şi abonamente pentru accesul online la concertele şi recitalurile Concursului Enescu este un moment special într-un efort extraordinar depus în ultimele luni pentru organizarea competiţiei, în ciuda pandemiei care a afectat viaţa cultural-artistică în întreaga lume şi care a dus la anularea a numeroase evenimente de profil. Este şi o validare a promisiunii pe care organizatorii au făcut-o în acest an, aceea de a aduce frumuseţe în viaţă prin muzică. În actualul context de incertitudine şi de insecuritate, este mai important ca oricând să facem loc frumuseţii în viaţa noastră, oricât de irealizabil pare să fie la prima vedere”, a declarat Oana Marinescu, director de comunicare al festivalului şi concursului internaţional ”George Enescu”.

Potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor evenimentului, achiziţia biletelor şi a abonamentelor se va face de pe site-ul festivalenescu.ro, prin intermediul platformei Eventim, sau direct de pe site-ul Eventim. Un bilet sau un abonament cumpărat va oferi spectatorului posibilitatea de a da acces la concerte unui număr de trei IP-uri diferite. Elevii, studenţii şi profesorii de la şcolile, liceele şi universităţile de muzică vor avea acces gratuit, pe baza unui mecanism care va fi anunţat ulterior.

Preţurile sunt următoarele:

 • Abonament integral, care acoperă 28 de evenimente de muzică clasică (gala de deschidere, concertele finale de la vioară, violoncel şi pian, cele şase recitaluri extraordinare ale artiştilor invitaţi, etapa a II-a şi semifinala fiecărei secţiuni din cadrul concursului) – 99 de lei, pentru trei IP-uri diferite.
 • Abonament parţial, care acoperă 10 evenimente de muzică clasică (gala de deschidere, concertele finale ale etapelor de vioară, violoncel, pian şi cele şase recitaluri extraordinare ale artiştilor invitaţi) – 89 de lei, pentru trei IP-uri diferite.
 • Bilet individual, pentru un singur concert (gală, una dintre finalele la vioară, violoncel, sau pian) sau un recital extraordinar – 29 de lei pentru trei IP-uri diferite.

Concertele vor fi vizionate pe platforma Concursului Enescu, accesibilă din momentul începerii evenimentului pe www.festivalenescu.ro/. Intrarea pe platforma video se va face utilizând codul de acces înscris pe bilet şi marcat ca atare. Fiecare cod este unic şi este format din litere şi cifre. Pentru mai multe detalii legate de procesul de achiziţie şi utilizare a biletelor trebuie contactată echipa Eventim, la adresa de mail contact@eventim.ro sau la telefon 0728 999 775, de luni până vineri, de la ora 10.00 la ora 18.00.

Decizia privind accesul publicului în sala Ateneului Român va fi luată în cursul lunii august, în funcţie de situaţia sanitară din Bucureşti. Organizatorii concursului au luat măsurile necesare pentru a proteja sănătatea atât a artiştilor care vin în România, cât şi a publicului.

Organizatorul îşi rezervă dreptul de a schimba formatul unor evenimente şi, după caz, de a amâna sau anula anumite evenimente din cadrul Concursului Enescu, în cazul în care atari măsuri ar fi necesare sau dezirabile în contextul generat de evoluţia pandemiei COVID-19. În orice caz, în varianta anulării concursului din motive de forţă majoră, banii vor fi returnaţi cumpărătorilor, la fel cum taxele de înregistrare vor fi restituite tuturor concurenţilor.

„Dacă publicul va avea acces la concerte în sala Ateneului, numărul spectatorilor va fi mult mai restrâns decât capacitatea uzuală a sălii, conform unui algoritm oferit de Code for Romania, pentru a permite distanţarea socială şi în timpul concertelor. Din acest motiv, încurajăm iubitorii muzicii să achiziţioneze bilete şi abonamente pentru vizionarea concertelor online, pentru a fi alături de tinerii concurenţi şi de artiştii consacraţi. Fiecare bilet şi fiecare abonament cumpărat reprezintă o contribuţie atât la organizarea Concursului Enescu, ale cărui resurse s-au împuţinat pe fondul pandemiei, cât şi la susţinerea artiştilor, care au fost afectaţi de criza COVID-19”, a declarat Mihai Constantinescu, directorul executiv al festivalului şi concursului ”George Enescu”.

Spectatorii care au cumpărat deja bilete în sală la concertele din cadrul Concursului Enescu sunt rugaţi să se adreseze Eventim (contact@eventim.ro, tel 0728 999 775), pentru returnarea banilor sau pentru alocarea unor noi locuri, conform algoritmului impus de regulile de distanţare socială.

Ce aduce frumos Concursul Enescu 2020 în viaţa publicului:

 • 21 recitaluri şi concerte susţinute de tineri muzicieni în cadrul a 3 etape de concurs transmise online, la 3 instrumente – vioară, violoncel şi pian – pe parcursul a 3 săptămâni, în inima culturală a Bucureştiului: Ateneul Român
 • 272 de tineri muzicieni din 41 de ţări înscrişi la cele patru secţiuni: vioară, violoncel, pian, compoziţie
 • 4 jurii internaţionale, formate din artişti şi pedagogi recunoscuţi
 • Gala de deschidere oferă publicului două lucrări în premieră mondială: Brahmsodia, triplu concert, pentru vioară, violoncel şi pian, op. 169, compus de Dan Dediu, la solicitarea organizatorilor concursului; Concert pour clarinette et orchestre, de Alexandru Murariu, câştigătorul secţiunii de compoziţie din 2018
 • șase laureaţi ai concursului din ediţiile trecute vor interpreta în gala de deschidere (trei) şi vor susţine recitaluri (alţi trei)
 • trei recitaluri extraordinare susţinute de muzicieni-reper ai momentului, membri ai juriilor
 • patru dirijori cunoscuţi la nivel internaţional
 • patru concerte speciale, susţinute de Filarmonica ”George Enescu”: gala de deschidere (29 august) şi cele trei finale la vioară (8 septembrie), violoncel (14 septembrie) şi pian (20 septembrie)
 • trei etape de concurs la trei instrumente (vioară, violoncel, pian), jurizare internaţională la secţiunea de compoziţie şi emoţiile tinerilor muzicieni care au învins constrângerile pandemiei pentru a participa la concurs.

Concursul ”George Enescu” funcţionează ca o platformă internaţională de lansare pentru viitorii interpreţi de marcă ai lumii şi de promovare a lucrărilor marelui muzician român în rândul noii generaţii de artişti din toată lumea, fiind astfel o completare firească a festivalului ”George Enescu”, cel mai important eveniment cultural internaţional organizat în România.

Ediţia din acest an a concursului este programată să aibă loc între 29 august şi 20 septembrie. Concursul are patru secţiuni – vioară, violoncel, pian şi compoziţie -, iar standardele internaţionale după care este organizat îl poziţionează în vârful ierarhiei evenimentelor de gen desfăşurate în peisajul muzicii clasice din România. Ediţia din acest an are programate 28 de concerte şi recitaluri deschise publicului larg.

Sursă informații și foto: festivalenescu.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.