”Who is Romania”, o serie de filme destinate platformelor social-media, va fi lansată mâine de Institutul Cultural Român la Londra. Scopul este acela de a promova România într-o manieră inovatoare și pentru a face cunoscute publicului internațional personalități românești cu destine remarcabile.

“Who is Romania” este o producție video compusă din șapte episoade care ”prezintă personalități culturale care au influențat istoria României: Ștefan cel Mare – Domn al Moldovei, ctitor al mănăstirilor pictate, parte apatrimoniului cultural UNESCO; Regina Maria a României – prințesă născută în Marea Britanie, eroină în Primul Război Mondial și celebritate a epocii; George Enescu – muzician și compozitor recunoscut la nivel mondial; Nicolae Grigorescu – fondatorul picturii moderne românești; Constantin Brâncuși – patriarh al artei moderne; Mihail Sebastian – renumit dramaturg și scriitor evreu, cronicar al ascensiunii fascismului in Europa; Liviu Ciulei – regizor de film și teatru care a inspirat Noul Val în cinematografia română”, se arată în comunicatul Institutului Cultural Român (ICR).

Seria “Who is Romania“ este scrisă și prezentată de Tessa Dunlop, doctor în istorie și personalitate media britanică. Pasionată de România și specialistă în relațiile româno-britanice ale începutului de secol XX, Tessa vorbește românește. A venit pentru prima dată în România în 1992, ca voluntar într-un orfelinat și acum are propria sa familie română. ”A fost o plăcere enormă pentru mine să prezint evenimente și personalități istorice ale unei țări care este atât de des înțeleasă greșit în Vest. Sper că aceste filmulețe vor oferi povestea și particularitățile unui popor remarcabil”, a declarat Tessa Dunlop, citată de ICR.

Seria “Who is Romania“ este o inițiativă a ICR Londra și este produsă de Storytailors, casă de producție internațională care acoperă peste 40 de țări.

Episoadele vor fi disponibile începând de mâine pe icr-london.co.uk și pe contul de Facebook al ICR London.

Sursă informații și foto: Institutul Cultural Român

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.