”Dicționarul Multimedia al Teatrului Românesc este un proiect editorial inedit, creat integral online, care profită de potențialul noilor media pentru a trezi interesul noilor generații pentru trecutul recent al scenei românești” – așa sună definiția… de dicționar a proiectului gândit de Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului.

În același timp, Dicționarul Multimedia al Teatrului Românesc este menit ”să redescopere, să revitalizeze și să reimagineze arhivele teatrale pentru noile generații și să contribuie la prezervarea lor pentru viitor. Proiectul folosește noile tehnologii pentru a recupera, până nu e prea târziu, o parte esențială din memoria culturală recentă și pentru a o reda pe înțelesul tinerilor și cu mijloacele preferate de noile generații crescute în epoca digitală”, se arată pe dmtr.ro.

Dicționarul include în prima sa etapă 50 de fișe multimedia, împărțite în două secțiuni: Artiști și Spectacole. Perioada de timp acoperită este cea dintre anii 1950 și 2020. Intenția inițiatorilor este să continue completarea acestui dicționar, pe măsură ce vor fi accesate noi fonduri.

Pe lângă Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului, cea care a gândit acest proiect, în crearea dicționarului au fost cooptați și parteneri implicați în procesul de educație: Universitatea ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și Universitatea de Arte din Târgu Mureș, prin departamentele lor de teatru.

Sursă informații și foto: dmtr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.