Fundaţia Emil G. Racoviţă pentru Ştiinţă şi Explorare Medii Extreme a fost înfiinţată sub egida Universităţii ”Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca de un grup de oameni de ştiinţă din ţară (UBB şi Academia Română) şi din străinătate, alături de urmaşii savantului Emil Racoviţă.

Fundaţia a fost constituită ca omagiu adus lui Emil G. Racoviţă pentru substanţiala sa contribuţie la înfiinţarea, poziţionarea şi consolidarea academică internaţională a Universităţii din Cluj.

Fundaţia are ca scopuri principale: onorarea moştenirii ştiinţifice a savantului Emil G. Racoviţă; întărirea şi dezvoltarea poziţiei academice internaţionale a omului de știință şi a domeniilor fondate şi cercetate de acesta; consolidarea şi internaţionalizarea peisajului academic şi de cercetare, precum şi a politicilor culturale şi educaţionale româneşti; integrarea tratatelor, a acordurilor, a convenţiilor şi a altor înţelegeri internaţionale în care România este parte şi care, prin obiectul lor, privesc şi mediile extreme, pentru accesul la resurse necunoscute, conservarea mediului şi stimularea cercetării.

Sursa: UBB Cluj-Napoca

Citește și: UBB, într-o companie de gală a universităților europene

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.