Romfilatelia introduce azi în circulație emisiunea de mărci poștale ”Cupluri celebre. Poezia dragostei”, pentru a marca Ziua Culturii Naționale. ”15 ianuarie 1850 – o zi și un an menționate într-un înscris, păstrat la Biserica Uspenia din Botoșani, care atestă nașterea poetului Mihai Eminescu. 15 ianuarie a devenit Ziua Culturii Naționale prin decretul prezidențial semnat în data de 6 decembrie 2010”, se menționează în comunicatul Romfilatelia.

Pe timbrele cu valoarea de 5 lei și respectiv 11,50 lei sunt reproduse în prim plan portretul lui Mihai Eminescu și cel al femeii care a avut un loc unic în viața poetului, Veronica Micle. Aceste portrete, individual evidențiate în compoziția grafică a timbrelor, sunt acompaniate de sufletul pereche, prezentat în oglindă în varianta alb-negru.

Pe colița nedantelată a emisiunii, cu valoarea nominală de 28,50 lei, se regăsește timbrul ce ilustrează ambele jumătăți ale acestei romantice iubiri împreună cu poezia „Dormi” de Mihai Eminescu și o ilustrație simbol a celor doi îndrăgostiți realizată de Ligia Macovei.

”Niciunul dintre personaje nu a renunțat în timpul marcat de iubire la individualitatea proprie, dar miraculos, au acceptat individualitatea senzuală a celuilalt. În ciuda suișurilor și coborâșurilor din relația lor sentimentală s-au iubit cu adevărat, cu intensitate, disperare și teamă”, se mai menționează în comunicat.

Sursă informații și foto: Romfilatelia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.