Artiştii şi scriitorii români şi francezi sunt invitaţi să participe la primul concurs de proiecte pentru a beneficia de noua rezidenţă de creaţie a Institutului Francez care se află în centrul Bucureştiului, într-o clădire recent renovată de lângă cinematograful Elvire Popesco, pe bulevardul Dacia 77.

„Residence de poche”/”Rezidenţa de buzunar” este gândită ca un spaţiu unde creatori români şi francezi pot dispune de liniştea necesară pentru dezvoltarea proiectelor artistice. Ideea de a transforma clădirea abandonată, ascunsă în curtea Institutului Francez, într-o rezidenţă de scriere i-a aparţinut regizorului Cristian Mungiu.

În acest duplex de 64 de metrii pătrați artiştii vor putea petrece, în funcţie de proiect, între două şi opt săptămâni. Pot candida cei care activează în literatură, muzică, cinematografie, dramaturgie sau artă digitală. În afară de cazare oaspeții vor primi şi o sumă forfetară de 250 de euro pe săptămână. Institutul Francez din România rambursează transportul intern în România pentru persoanele care nu locuiesc în Bucureşti şi asigură un bilet de avion dus-întors pentru cei care vin din Franţa.

Pentru prima parte a anului 2021, având în vedere restricţiile sanitare, vor avea prioritate proiectele depuse de cei care locuiesc în România.

Rezidenţilor aleși de comitetul de selecţie le va fi atribuit un mentor care are rolul de a-i susţine în procesul lor creativ. Înscrierile sunt deschise până pe 15 ianuarie 2021. Rezidenţa va fi pusă la dispoziţia primilor oaspeţi începând cu luna martie. Vor fi respectate condiţiile şi măsurile de protecţie sanitară adoptate de autorităţi.

Condiţiile de eligibilitate, criteriile de selecţie şi formularul de candidatură pot fi consultate aici.

Sursă informații: Institutul Francez din România. Sursa foto: societatea muzicala.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.