”Recviem vesel pentru tata” este cea mai recentă carte care poartă semnătura lui Radu Paraschivescu. Disponibilă acum cu precomandă.

”Recviemul este o piesă muzicală sobră, o piesă de pomenire. Prin urmare, un «recviem vesel» e o contradicție în termeni, una intenționată. Această carte, «Recviem vesel pentru tata» este o aducere aminte în cheia veseliei, a bunei dispoziții. Aici eu sunt însoțitorul tatălui meu și el este însoțitorul meu în nouă texte care vorbesc despre solidaritate, despre tandrețe, despre felul în care trimiți o ștafetă. Nu e o carte solemnă. N-am făcut altceva decât să «îl râd» pe tatăl meu, așa cum alții își plâng dispăruții, morții”, spune scriitorul Radu Paraschivescu despre cea mai recentă carte a sa într-un clip de prezentare postat azi de editura Humanitas.

Volumul este disponibil cu precomandă aici, livrarea începe din 12 mai.

”Mă ajută în vreun fel scrierea acestei cărţi? Prea puţin. După trei-patru pagini, bănuiala devine certitudine: prezenţa tatei în carte nu-i suplineşte absenţa în carne şi oase. Şi atunci, de ce o scriu? Fiindcă nu pot să n-o fac. «Prea puţin» e mai mult decât «deloc». Ajutorul, mai cu seamă în vremurile astea, nu se refuză. Iar Recviemul vesel e o carte pentru cititori şi un sprijin pentru mine“, scrie autorul în ”Lămurire” – prefața cărții cu 9 povestiri-amintiri.

”Tata nu mai e cu mine de cinci ani și cartea asta e un fel de a mi-l aminti și de a-l pune la dispoziția celor care nu l-au cunoscut. Un om dintr-o bucată, un om cu onoare și umor, două cuvinte care l-au definit, iar cele nouă piese pe care vi le propun sunt nouă piese mai degrabă vesele, jucăușe, tandre, empatice”, mai spune scriitorul.

Radu Paraschivescu prezintă aici cartea ”Recviem vesel pentru tata”.

Sursă informații și foto: Humanitas

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.