În perioada 3 februarie – 28 mai, Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureş continuă programul educațional ”Muzeul viu” adresat preşcolarilor şi şcolarilor din clasele 0-IV.

Lecțiile se vor desfășura la sediul muzeului, în spațiul destinat programului de educație muzeală. Zilele de desfășurare a programului vor fi de luni până joi, durata unei întâlniri fiind de aproximativ 100 minute în care sunt cuprinse atât partea teoretică, precum și cea de atelier.

Temele propuse pentru al doilea semestru școlar sunt următoarele: POVESTEA CEASULUI – atelier: „Ceas de luat acasă”; HRANA POPULAȚIEI ROMANE ÎN ANTICHITATE- atelier: ,,Arome străvechi”; ISTORIA BICICLETEI – atelier: „Călătorie în timp…cu bicicleta” și BREASLA CROITORILOR – atelier: „Ucenicul croitor”.

În perioada 2 martie – 6 martie sunt programate activități dedicatei Zilei Internaționale a Femeii.

Taxa pentru participarea la fiecare temă susţinută în cadrul programului de educaţie muzeală este de 4 lei/copil. Programările se efectuează în funcţie de locurile disponibile în calendarul activităţilor de pedagogie muzeală. Programarea trebuie anunţată cu cel puţin două săptămâni înainte de desfăşurarea activităţii.

Sursă informații și foto: Facebook / Muzeu Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.