Ceramica este dragoste născută în anii de liceu. I s-a dedicat ei, apoi – pentru o vreme – a abandonat-o. Dar, exact așa cum se spune că iubirea adevărată nu se uită cu adevărat niciodată, Laura Zanetti a revenit recent în fascinantul univers al ceramicii și lansează la Târgul Darurilor de Crăciun prima colecție CER.AMICA.

Scopul Laurei: ”Să vă pot oferi cea mai bună variantă a creațiilor mele!”

Laura Zanetti a descoperit universul ceramicii în anii de liceu: ”Eram în clasa a X-a când doamna profesoară Crăciun a fost cea care ne-a arătat această lume fascinantă a ceramicii. Atunci am realizat primele obiecte din ceramică. Știu că am început cu un basorelief, apoi am realizat o casetă și câteva vase. În clasa a XII-a a venit doamna  profesoară Ileana Horoba Danci și a fost un an minunat. Pentru că doamna Ileana a venit cu mult entuziasm, ne-a coordonat și îndrumat foarte bine.  Știu că am învățat multe de la ea! Apoi am mers la Facultatea de Arte și Design din Cluj Napoca, la secția Ceramică, evident. După terminarea masterului am făcut trei ani pauză în acest domeniu și am urmat un curs de instructor de ski și snowboard și un alt curs, de nutriție și dietă. Azi deschid din nou brațele ceramicii și mă aventurez iar în lumea ei, astfel încât să ajung să vă pot oferi cea mai bună variantă a creațiilor mele!”

Colecție de piese utilitare și decorative

Anul trecut a participat pentru prima oară la Târgul Darurilor de Crăciun din Baia Mare, organizat de fosta ei profesoară de ceramică din clasa a XII-a: ”Consider că este un eveniment deosebit deoarece oferă posibilitatea artiștilor de a se promova într-un ambient plăcut și cultural”.

În acest an, va expune o serie scurtă de obiecte utilitare și decorative din ceramică și porțelan. ”Voi prezenta un brand nou, sub denumirea CER.AMICA. Am înființat în această vară un atelier de creație artistică în care se vor realiza obiecte decorative și de artă din ceramică și porțelan. Pe lângă prima colecție de piese decorative și un mic set de farfurii și cești de ceai și cafea, am realizat obiecte decorative pentru Crăciun. Produsele din colecția nouă de design de interior sunt potrivite acolo unde ambientul le pune în valoare. Produsele dedicate acestui Crăciun sunt cu totul deosebite. Nu vreau să vă spun mai multe deoarece doresc să participați la târg și să aveți ocazia să apreciați cu ochii și cu sufletul  dumneavoastră ceea ce voi expune. Așa că… mai multe detalii la târg!”, lansează invitația Laura Zanetti.

Această primă colecție a noului brand de ceramică din Baia Mare se bazează pe forme simple și intuitive. Decorul este grafic și a pornit de la ideea unui desen liber. Micile accente de platină și aur conferă formelor simple detalii elegante și prețioase.

Crăciunul, ”o perioadă cu o încărcătură emoțională mai intensă”

Revenind la târgul care își deschide porțile în 18 decembrie, Laura Zanetti recunoaște că această perioadă din an are vibrații aparte: ”Din punctul meu de vedere, Crăciunul reprezintă un moment de apropiere de cei dragi și nu numai. Este o perioadă în care se iartă mai ușor, se dăruiește mai ușor, se iubește mai mult. Este o perioadă cu o încărcătură emoțională mai intensă, care unește oamenii și conturează o societate”, conturează Laura Zanetti propria definiție a Crăciunului, menționând că din târgul de la Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu” Moș Crăciun s-ar putea orienta spre un cadou pentru ea, de la standul de cosmetice ”Fain”: ”Sunt super în orice ocazie!”

Târgul Darurilor de Crăciun se deschide miercuri, 18 decembrie, la ora 9.00, la Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu” din Baia Mare. Acolo puteți descoperi prima colecție a brand-ului CER.AMICA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.