”Akeji”, un documentar francez regizat de Corentin Lecont şi Melanie Shaan, a câştigat Trofeul Alpin Film Festival 2022. ”Oamenii drumului Terra Banatica”, documentarul despre Via Transilvanica, regizat de Mircea Gherase, a obținut Trofeul Carpaţi (cel mai bun film despre promovarea zonei montane din România).

Cea de-a șaptea ediţie a Alpin Film Festival, unicul eveniment cinematografic din România dedicat culturii montane, s-a încheiat duminică, după şase zile de proiecţii, întâlniri cu invitaţi speciali, conferinţe, competiţii sportive şi expoziţii inspirate de universul montan. Au fost zeci de proiecţii la Braşov, Predeal şi Râşnov. 43 de filme au intrat în competiție.

Trofeul Alpin Film Festival 2022 a fost câştigat de documentarul ”Akeji – sufletul munţilor”, regizat de Corentin Lecont şi Melanie Shaan. O mică bijuterie cinematografică, cu imagini de o frumuseţe care îţi taie respiraţia și un pictor japonez care trăieşte într-o armonie perfectă cu natura.

”Oamenii drumului Terra Banatica”, regizat de Mircea Gherase, a fost fillmul care a obţinut Premiul Carpați, acordat celui mai bun film care promovează zonele montane din România, premiu oferit de Fundația Conservation Carpathia. A fost filmul cu cea mai entuziastă primire la ediţia din acest an a festivalului de film montan de la Braşov.

Premiul publicului a fost obţinut de ”Visul Alb” al regizorului francez Mathieu le Lay, un documentar care, într-un peisaj uimitor din Canada polară, urmăreşte expediţia fascinantă a fotografului francez Jeremie Villlet în Yukon.

Sursă informații și foto: Alpin Film Festival

CITEȘTE ȘI: O poveste din Maramureș, la Alpin Film Festival

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.