E vară, dar nu e caniculă; e vacanță, dar nu e concediu; sunt reguli, dar nu e disciplină… Un an ca un oximoron ne ține-n loc și ne tentează să depănăm povestea lui „n-a fost odată” – spun ei de la Muzeul Judeţean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare».

Muzeele sunt dovada vie că timpul nu stă-n loc și viața nu dispare, iar cei „de la Artă” se încăpățânează să găsească partea bună a lucrurilor. ”Am mai trecut prin vremuri grele, dar pictorii au reușit să le transpună în artă. Să ne inspirăm din opere lor și să ne jucăm cu planurile și cu cuvintele. Dacă vara aceasta nu putem călători spre destinații exotice, să dăm fuga la peisajele din verile trecute!” – îndeamnă reprezentanții muzeului. Iată însă și propunerea lor:

  • șapte e cifra fatidică, cu care începe jocul nostru;
  • voi alegeți șapte cuvinte cu care să spuneți povestea verii voastre, iar noi găsim un peisaj din Centrul Artistic care să i se potrivească;
  • voi ne trimiteți fraza sugestivă, noi o lipim de o imagine: voi în șapte cuvinte, noi restul de o mie!
  • împreună construim o expoziție virtuală, cu tablourile Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» alături de colecția de povești primite de la voi.

Trimiteți-le pe adresa de e-mail oana.enasel@muzartbm.ro, menționând subiectul Povești în șapte cuvinte, sau prin SMS la numărul de telefon cu tarif normal 0749 730 986. ”Astfel scriem împreună povestea zilelor care se-mpotrivesc să stea, în vara ce n-a fost să fie!” – conchid reprezentanții muzeului.

Sursa: Muzeul Județean de Artă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.