Povești de iarnă, care să țină de cald în serile lungi care vor urma. Personaje fermecătoare, care să țină companie în vacanță. Cuvinte înțelepte, mesaje cu tâlc și ilustrații adorabile. Ați ghicit. Cărți pentru copii, ideale pentru tolba Moșului. Azi, ”frunzărim” oferta editurii Univers Enciclopedic.

”Mănușa pierdută. O poveste de iarnă”, de Veltman Uitgevers

Într-o zi geroasă de iarnă, un tăietor de lemne se îndreaptă spre casă. Pe drum își pierde o mănușă, iar animalele pădurii se adăpostesc bucuroase în ea, ca să se încălzească. Dar tăietorul de lemne se întoarce să-și ia mănușa, iar căţelușul său le gonește pe animale din cuibul lor cald. Oare ce e de făcut? O poveste de iarnă plină de farmec.

Cartea poate fi comandată aici.

”Primul Crăciun al micuței Mimi”, de Julia Gerigk și Lilo Neumayer

Toţi cei de la fermă o iubesc pe măgăruşa Mimi, cu urechile ei lungi şi moi, cu blana pufoasă, ochii mari şi catifelaţi. Mimi trăieşte pentru prima dată experienţa sărbătorilor de iarnă. Asistă la pregătirile care se fac, e încântată şi în acelaşi timp curioasă: cine este Îngerul Crăciunului, care le aduce atâta bucurie oamenilor şi animalelor de la fermă? Oare acesta va veni şi la ea cu un dar? O poveste drăgălaşă pentru perioada magică a sărbătorilor de iarnă.

Cartea poate fi comandată aici.

”Căldura prieteniei”, de Ellen DeLange și Jacqueline Molnár

Este iarnă. În luminişul unei păduri, se află un om de zăpadă. Este singur-singurel şi tremură de frig. Veveriţa îi sare în ajutor şi devin prieteni nedespărţiţi. Oare prietenia lor va fi pentru totdeauna? O poveste emoţionantă despre prietenie.

Cartea poate fi comandată aici.

”Dilly cea minunat de diferită”, de Elizabeth Dale și Liam Darcy

Când se naște Dilly, părinţii ei o consideră perfectă – din creștet și până în vârful piciorușului ei. Ceilalţi pui observă că Dilly este diferită, dar curând o acceptă și îndrăgesc modul diferit în care face ea lucrurile. Totuși, adulţii nu sunt convinși – lor le place faptul că toţi pinguinii sunt la fel. Va putea tânăra generaţie să-și convingă părinţii că este loc și pentru Dilly? Și că o schimbare poate fi un lucru bun?

Cartea poate fi comandată aici.

”O floare în zăpadă”, de Tracey Corderoy și Sophie Allsopp

Luna şi Ursul sunt cei mai buni prieteni. Mereu nedespărţiţi. Atunci când o floare frumoasă răsare din zăpadă, Luna este de-a dreptul fericită! Dar, în scurtă vreme, floarea se ofileşte şi, odată cu ultima petală, dispare şi zâmbetul fetiţei. Va reuşi oare Ursul să-i readucă zâmbetul pe buze?

Cartea poate fi comandată aici.

Text și foto: Univers Enciclopedic

CITEȘTE ȘI:
Care este cea mai frumoasă noapte? Dar cea mai frumoasă zi?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.