”Povestea coronavirusului”, scrisă de Francesca Dall’Ara, vă este oferită gratuit de Editura Pandora M, cu speranța că vă va ajuta să alungați temerile celor mici și să depășiți alături de ei mai ușor această perioadă dificilă.

În Italia, grupul de lucru al Secției de neuropsihiatrie pentru copii și adolescenți din Milano s-a hotărât să găsească o modalitate concretă și la îndemână care să-i ajute pe părinți și pe copii să facă față cât mai bine situației. Aceasta implică explicații date copiilor despre cauzele crizei și despre cum să-și gestioneze sentimentele și emoțiile care apar. Și ce poate fi mai potrivit decât o poveste pe care să o citească împreună părinții și copiii?

Așa s-a născut ”Povestea coronavirusului”: o poveste ilustrată simplă, scrisă într-un limbaj pe înțelesul celor mici, despre o realitate complicată. Iar scopul este de a-i ajuta pe părinți să le explice această situație copiilor, începând de la vârsta de doi ani. ”Este foarte important să nu uităm că și copiii au dreptul să știe ce se petrece în jurul lor și în viețile lor de zi cu zi”, precizează cei de la Pandora M în prezentarea povestirii.

📚 ”Povestea cornavirusului” poate fi descărcată în format pdf sau e-pub de aici.

Sursă informații și foto: Pandora M

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.