Editura Integral a lansat ediţia hardcover revăzută şi adăugită a cărţii „Phoenix. Har/Jar”, simultan cu premiera filmului documentar cu acelaşi nume pe marile ecrane, care a avut loc pe 20 ianuarie.

Ediţia hardcover a cărții este disponibilă acum pentru comenzi online pe site-ul editurii www.eIntegral.ro şi în curând va putea fi achiziţionată din majoritatea librăriilor online şi offline din ţară, se arată într-un comunicat al editurii. Prin intermediul proiectului ”Phoenix. Har/Jar”, toţi cei interesaţi de acest fenomen muzical vor descoperi secrete şi mărturii emoţionante despre membrii formaţiei care a devenit un reper cultural important pentru generaţii întregi.

”Ediţia hardcover «Phoenix. Har/Jar» se remarcă printr-o calitate deosebită, fiind o achiziţie valoroasă, demnă de tezaurul fiecărei biblioteci personale” – relevă aceeași sursă.

Ediţia clasică a cărţii „Phoenix. Har/Jar” a fost lansată anul trecut, la Târgul de carte Gaudeamus. Lansarea cărţii a marcat împlinirea a 60 de ani de la înfiinţarea trupei ce avea să scrie istorie în muzica românească. Cartea este perechea documentarului „Phoenix. Har/Jar”, realizat de Casa de producţie a TVR. Filmul şi cartea reunesc membrii formaţiei din perioada dinaintea plecării din 1977 şi punctează momentele importante din cronologia tumultuoasă a trupei, de la primele apariţii, din 1962, sub numele de „Sfinţii”, până în prezent.

Cartea permite cititorilor să afle dintr-o perspectivă profundă întâmplările prin care artiştii trupei au trecut înainte de a pleca din ţară, relaţia cu Securitatea, momentele în care au hotărât să fugă din România şi cum au reuşit s-o facă, dar şi viaţa pe care au dus-o peste hotare înainte şi după Revoluţia din ’89.

Materialul publicat cuprinde interviurile integrale – acoperind peste 30 de ore de filmare – cu 22 de personalităţi culturale, membri ai formaţiei Phoenix, din perioada 1962-1989, plus 80 de pagini de inserturi grafice din Arhivele Securităţii, deţinute de CNSAS.

Phoenix Har/Jareste o „carte inteligentă” (smartbook), care face legătura între volumul tipărit şi mediul online. În paralel cu lectura unei cărţi unice, folosind smartphone-ul şi o aplicaţie gratuită de scanare a codurilor QR, puteţi vedea – pe telefon sau pe un smartTV – materiale video inedite.

Editura Integral a dedicat formaţiei Phoenix o întreagă colecţie, cărţile putând fi comandate online de pe www.eIntegral.ro, cu livrare oriunde în lume.

Sursă informații și foto: Editura Integral

CITEȘTE ȘI: Expoziția ”Vecinii mei, evreii din Baia Mare” – vernisaj în Oradea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.