În urmă cu 54 de ani, în 28 octombrie, venea pe lume, în Atlanta, Julia Fiona Roberts. S-a născut într-o familie de artiști – părinții săi,  Betty Lou și Walter Grandy Roberts, au fost și actori și scenariști. De actorie se ocupă și fratele său, Eric, precum și sora ei, Lisa Roberts.

În vremea când era elevă Julia a cântat la clarinet, într-o formație. Dincolo de muzică, legat de carieră, se gândea să ajungă medic veterinar. Până la urmă fratele și sora ei au făcut ce au făcut și au convins-o să se îndrepte spre actorie. Mai întâi însă s-a înscris la o agenție de modele. Unde nu a rămas neremarcată. Ce-i drept era greu să se piardă în anonimat.

Apoi s-a apucat să joace în filme. A interpretat o sumedenie de personaje. Unul dintre rolurile cele mai cunoscute de publicul larg este cel al lui Vivien Ward, din ”Pretty Woman” (sau ”Frumușica”, după cum a fost tradus la noi), film în care Julia a jucat alături de Richard Gere. Pentru acest rol ”Frumușica” Julia a obținut Globul de Aur. A adunat în carieră, de altfel, trei Globuri de Aur. Oscarul pentru cea mai bună actriță l-a cucerit în 2000, după ce a interpretat rolul personajului Erin Brockovich din filmul cu același nume.

O actriță cu un talent remarcabil. La mulți ani și la cât mai multe filme! (Vladimir Andru)

Sursă informații: Wikipedia. Foto: Wikipedia / David Shankbone

CITEȘTE ȘI: Pur și simplu Mercury. Freddie Mercury

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.