Romfilatelia a introdus în circulaţie, astăzi, emisiunea de mărci poştale ”Parcuri naționale din România”, Parcul Călimani. Emisiunea filatelică ilustrează în cele patru mărci poștale componente ale faunei zonei: vânturelul roșu, râsul, cerbul și jderul de copac – arată reprezentanții Romfilatelia.

Parcul Călimani definește o arie protejată, de interes național, situată în partea central-nordică a României, pe teritoriile administrative Mureș, Suceava, Harghita și Bistrița-Năsăud.

Prima propunere de instituire ca parc național s-a înregistrat în anul 1975, iar declararea ca arie protejată a fost legiferată în 2000. Parcul Călimani este o zonă montană cu forme de relief diversificate: vârfuri, abrupturi stâncoase, chei, văi, doline, măguri, ponoare, poiene, cu suprafețe acoperite cu păduri, pășuni și pajiști.

Emisiunea filatelică este formată din patru timbre, patru minicoli, două plicuri prima zi și o mapă filatelică specială. Acestea sunt disponibile în magazinele Romfilatelia din țară, precum și online aici.

Sursă informații și foto: Romfilatelia

Citește și: Personalități pe timbre | Brâncuși, Enescu și Coandă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.