Fundația Regală Margareta a României lansează o nouă selecție pentru programul de Burse Tinere Talente ediția 2021, adresată tinerilor muzicieni și artiști plastici. Termenul limită al aplicației este 18 decembrie.

Candidații trebuie să îndeplinească următoarele criterii de eligibilitate:

1. să aibă vârsta cuprinsă între 14 și 24 de ani
2. să studieze la liceele sau universitățile de arte vizuale și muzică din România
3. să provină din familii cu venitul de sub 1.500 lei / membru de familie și să poată dovedi că nu dispun de mijloace financiare pentru a-și perfecționa talentul
Cei care au fost bursieri Tinere Talente de trei ori până acum, nu mai pot aplica pentru o nouă selecție.

Cum aplici pentru Bursele Tinere Talente 2021?

Trimite prin e-mail până la data de 18 decembrie dosarul de candidatură. Acesta trebuie să includă:
1. Formularul de înscriere, disponibil AICI.
Formularul va fi însoțit de documente justificative pentru situația materială prezentată (fluturaș de salariu sau adeverință de venit, copie talon de pensie, copie indemnizație de șomaj, după caz ). Pentru membrii familiei care nu au venituri, dar au peste 18 ani și nu sunt înscriși într-o formă de învățământ, se va atașa o declarație pe proprie răspundere conform căreia aceștia nu realizează venituri. Aceste documente justificative se atașează pentru părinți, bunici și frați care locuiesc în aceeași gospodărie.
2. Curriculum vitae care va conține date de contact (e-mail și telefon), concursurile la care a participat candidatul, diplome și premii obținute etc.
3. O scrisoare de recomandare din partea unui profesor de specialitate în care se va face referire la calitățile artistice și cele umane ale candidatului (de exemplu: perseverență, dedicație, punctualitate, respect față de ceilalți etc.)
4. Adeverință de elev/student sau copie după carnetul de elev/ student.
5. Copie act de identitate buletin/carte de identitate sau certificat de naștere.
Dosarul complet se trimite la adresa de e-mail: tineretalente@principesa.ro.

Calendarul Burselor Tinere Talente 2021
1. Trimiterea dosarului de candidatură – până la data de 18 decembrie.
2. Preselecția: analiza dosarelor, realizată de echipa proiectului – până la data de 10 ianuarie.

Cum se face selecția?

🎼 Selecția candidaților pentru muzică se va realiza în baza unei înregistrări audio-video cu durata de maximum 10 minute conținând o piesă muzicală la alegere solo sau cu acompaniament de pian.

🎨 Selecția pentru domeniul arte vizuale va fi realizată în baza unui portofoliu artistic cu lucrări, animații, fotografii etc. trimis în format electronic.

Interviul va fi realizat on-line de către juriu cu acei candidați care au trecut de etapa selecției (evaluarea portofoliului și a înregistrărilor audio – video).

Programul Tinere Talente susține și promovează tinerii artiști din familii cu venituri modeste, care nu-și pot dezvolta talentul din cauza lipsurilor materiale și financiare. Bursele Tinere Talente se acordă pe perioada unui an calendaristic și permit tinerilor să își cumpere materiale și instrumente și să participe la concursuri, concerte, expoziții și cursuri de specializare în România și în străinătate.

Mai multe detalii sunt disponibile aici.

Sursă informații și foto: Fundația Regală Margareta a României

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.