Noaptea Muzeelor s-a bucurat, ieri, de succes în rândul publicului băimărean la Muzeul de Etnografie și Artă Populară. S-au înregistrat peste 2000 de vizitatori după ora 16, când a început evenimentul.

  • „România în straie tradiționale”, expoziția cu numărul 151 a artistului fotograf Tudorel Ilie, s-a remarcat în rândul publicului iubitor de artă prin frumusețea instantaneelor în mărime naturală surprinse de artistul expozant. 28 de fotografii expuse în incinta Muzeului Satului Baia Mare promovează elemente ale portului tradiţional şi tehnici de confecţionare vestimentară din zonele etnografice ale Maramureșului și din țară, meşteşuguri şi ocupaţii tradiţionale din cadrul „economiei casnice rurale” românești, sărbători şi manifestări folclorice, jocul şi dansul popular.
  • Momentul muzical al Coralei „Armonia” a fost al doilea eveniment de mare impact pentru publicul vizitator.
  • Cei mici s-au bucurat, în această ediție a Nopții Muzeelor, de o vânătoare de comori, realizată de voluntarii Team For Youth Association, care le-a oferit prilejul de a parcurge într-un mod inedit traseul de vizitare a zece obiective importante din Muzeul Satului, iar la final au primit, pe lângă punctele câștigate, și câteva surprize dulci.
  • Clădirea pavilionară și-a ținut porțile deschise pentru vizitatori până după miezul nopții. Vizitatorii au putut admira colecții de lemn, port, textile și obiecte de cult expuse permanent în expoziția de bază „Lemnul în comunitățile tradiționale din N-V Transilvaniei – de la leagăn la mormânt”, dar, cei mai mulți dintre ei s-au bucurat de expoziția temporară itinerantă. Aceasta surprinde ipostaze din viaţa, preocupările culturale, umane şi sociale ale Mariei Tănase, ce transpar din piesele de port popular deținute în cadrul colecției Maria Tănase, documente, fotografii, scrisori, tablouri și alte obiecte personale. A fost realizată de Muzeul Olteniei – secția de etnografie, cu care avem o colaborare trainică și deosebită.
  • Toți cei care au trecut pragul muzeelor în cadrul acestui eveniment au beneficiat de o tombolă cu premii care își va anunța câștigătorii în zilele ce urmează.

Sursă informații și foto: Muzeul de Etnografie și Artă Populară

CITEȘTE ȘI: ”Vino să asculți o poveste scrisă de un om care a locuit între uși”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.