„Hai vino iar în gara noastră mică/ Priveşte-mă, să vezi cât mi-e de frică…”. E suficient să fredonezi aceste două versuri, pentru ca interpretul nemuritorului şlagăr să fie recunoscut de generaţii – arată TVR, într-un comunicat. Invitatul Irinei Păcurariu la „Reţeaua de Idoli”, în ediţia de luni, 4 decembrie, de la ora 21:00, la TVR 2, se numără printre cei mai apreciaţi artişti: Gabriel Dorobanţu.

Gabriel Dorobanţu a luat lecţii de canto şi a absolvit Şcoala Populară de Artă la clasa profesoarei Florica Orăscu, prin mâna căreia mai trecuseră Angelia Similea, Mirabela Dauer sau Dida Drăgan şi a lansat sute de melodii. A debutat oficial la treizeci de ani, în 1983, la Festivalul-concurs de la Mamaia, unde a obţinut menţiune la secţiunea interpretare, cu piesa „Ochii tăi”, melodie devenită ulterior şlagăr. Puţini însă ştiu care este cel mai drag premiu al său.

„S-a întâmplat la Festivalul din Dorohoi, în 1981, unde am luat Marele Premiu. Am primit o vază de cristal, pe care am adus-o cu mare grijă acasă. Mai mult, tata a sculptat un suport de lemn, ca să fie sigur că vaza va fi în siguranţă în cazul unui curemur. Iată că vaza dăinuie, aşa cum a dănuit şi succesul meu”, a povestit amuzat Gabriel Dorobanţu.

Interpretul şi-a deschis sufletul şi a vorbit şi despre fricile sale: „Mi-e frică de oamenii fără caracter şi de oamenii cu bani. Oamenii cu bani îşi pierd la un moment dat măsura şi nu ştiu ce să vorbesc cu ei. Nu mă pot apropia”, a mai spus Gabriel Dorobanţu.

Sursă informații și foto: TVR

CITEȘTE ȘI: Mariana Scubli, premiată la Salonul Național de Fotografie ”Albatros”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.