În fiecare an, în 9 octombrie, se sărbătoreşte Ziua Mondială a Poştei. Pentru a marca această zi, Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” l-a avut ca oaspete – cu două zile mai devreme – pe Alexandru Leonard Pop.

E inginer de felul lui, dar și un colecționar de timbre, iar asta nu de ieri, de azi. Le-a deslușit celor mici câte ceva din pasiunea care se cheamă filatelie. Astfel, copiii au aflat că timbrul are deopotrivă valoare estetică, prin frumuseţea desenului, a culorii şi a tehnicii de tipărire, dar şi documentară.

La propunerea conducerii Bibliotecii Judeţene, filatelistul băimărean va deschide şi un cerc de filatelie. Care va fi găzduit de Bibliotecă.

„Lumea într-un clasor” e titlul expoziţiei de piese filatelice din colecţia personală care poate fi admirată până în 22 octombrie.

Serviciul împrumut carte pentru copii şi tineret a pregătit expoziţia de cărţi poştale şi plicuri selectate din arhiva Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu” „Cartea poştală de-a lungul vremii” şi expoziţia de carte şi reviste selectate din colecţiile Bibliotecii „Introducere în filatelie”.

Primii admiratori ai acestor expoziţii au fost elevii clasei a IV–a A de la Şcoala Gimnazială „Dimitrie Cantemir”.

Sursă informații și foto: Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.