În 9 ianuarie se împlinesc 90 de ani de la naşterea profesorului şi regizorului Ion Cojar. Casa de Producţie TVR propune, in memoriam, un spectacol din Arhiva de aur a televiziunii publice: „O batistă în Dunăre”, de Dumitru Radu Popescu, duminică, la ora 20.00, pe TVR 3. Producția a fost nominalizată la UNITER, la premiul pentru cel mai bun spectacol, în anul 1998.

În distribuţie: Leopoldina Bălănuţă, Mariana Mihuţ, Ileana Stana Ionescu, Rodica Popescu Bitănescu, Tamara Creţulescu, Maria Buză, Tania Popa. Direcția de scenă: Ion Cojar.

”Ion Cojar a schimbat vechiul mod de înţelegere a actoriei în România, când actorul era învăţat cum să joace teatru, să se prefacă, să interpreteze, să imite sau să mimeze trăiri, emoţii sau personaje, cu unul nou care obligă actorii, regizorii şi profesorii să creeze circumstanţele în care se poate naşte adevărul de viaţă, iar actorul să treacă pe scenă ori la filmări prin procese realist-psihologice autentice, la finalul cărora să fie schimbat în mod real şi personal ca om, astfel încât spectatorii să poată urmări procesele vieţii, să poată înţelege şi crede ceea ce văd şi aud, să poată empatiza cu actorii”, scrie tvr.ro

Teatrul Naţional de Televiziune este un proiect Casa de Producţie TVR, difuzat pe canalele televiziunii publice.

Sursa datelor și foto: tvr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.