Pe canalele editurii Nemira și ale imprinturilor Nemi pentru copii și Armada vor fi postate, în fiecare zi, materiale dedicate comunității de cititori, care vor încuraja grija față de noi și față de ceilalți, interacțiunea pornind de la lecturi sau obiceiuri de lectură, sfaturi utile, provocări.

Editura Nemira lansează campania ”Books are Magic – Terapia prin poveste”. De ce? ”Noi credem în plăcerea lecturii și în magia cărților, dar și pentru că acestea creează în jurul lor o comunitate minunată de cititori care își găsesc refugiul, optimismul și încrederea în poveștile dintre coperte, precum și în comunicarea și comuniunea cu ceilalți cititori, în schimbul de impresii, opinii și idei”, își motivează reprezentanții editurii lansarea acestei campanii.

Pentru părinți și copii a fost inițiată Campania ”NemiȘcoala”, prin care editura oferă gratuit materiale și idei de activități pentru copiii de toate vârstele (materiale de colorat, exerciții de lectură, pastile de istoria românilor, pastile de astronomie, jurnale de educație despre bani etc.). Acestea se pot descărca din articolele dedicate pe blogul Nemira, precum și din postările zilnice de pe pagina Facebook a editurii Nemi. Autorii români (Cristina Andone, Simona Antonescu) își oferă și ei sprijinul cu lecturi video de seară pentru copii, activități și provocări interesante pentru cei mici.

Pentru a încuraja interacțiunea între cititori, Editura lansează cluburi de lectură online: ”în fiecare săptămână rugăm cititorii să voteze cartea preferată, apoi ne strângem cu toții impresiile și discutăm în timp real la o postare pe Facebook: cluburile vor fi dedicate cititorilor de cărți Nemira pe pagina de Facebook Nemira, cititorilor de literatură science fiction și fantasy în grupul Armada powered by Nemira și cititorilor de literatură Young Adult pe grupul Young Adult Books”, se arată în comunicatul editurii.

În fiecare luni, echipa Nemira va încuraja apelul autorităților de a sta acasă, postând scurte jurnale de #workfromhome, cu speranța să îi inspire și pe alții și, totodată, să le arate cititorilor detalii drăguțe din „viața cărții” într-o editură.

”Și pentru că distanțare socială nu înseamnă decât distanțare fizică, vom lansa și seria <<Books are Magic Podcast>> powered by Nemira, în care membri ai echipei, alături de autori și colaboratori, discută liber despre cărțile preferate: Podcast Nemi dedicat cărților pentru copii, Podcast Nemira dedicat lecturii de plăcere, Podcast Armada dedicat iubitorilor de science fiction, fantasy & thriller și Podcastul n’autor dedicat autorilor români contemporani”, informează cei de la Nemira.

În fiecare marți pe paginile de Facebook și Instagram Nemira vor fi postate materiale dintr-un „ghid de supraviețuire pentru super-cititori” în care vor fi oferite sfaturi și idei utile ca să profităm de statul în casă: recitiri, reveniri la clasici, binge-reading, schimb de idei despre cărți pline de optimism și voie bună pentru cei din jur.

Miercurea este dedicată interacțiunii celor din Comunitatea de Booklovers pentru că ”este un moment în care putem să îi ajutăm și pe alții să descopere sau să redescopere plăcerea lecturii, așa că vom oferi recomandări personalizate celor care ne scriu ce preferințe de lectură au, vom provoca cititorii să facă schimb de experiențe, de poze cu bibliotecile sau colțurile de lectură, să facă pornească jurnale de lectură, să fie ambasadori ai lecturii pentru alții și să comunice liber”, menționează aceeași sursă.

În zilele de joi și duminică vor fi postate articole și sfaturi despre cum putem folosi poveștile din cărți ca să ne ajute în momentele dificile – „Terapia prin poveste” va cuprinde articole și provocări pentru cititori pornind de la ideea că o carte nu e doar un obiect, o carte este o poveste din care luăm, de fiecare dată, ceva prețios. Materialele vor fi dedicate acelor cărți/povești/personaje care pot schimba vieți odată descoperite.

”În toată această perioadă vom comunica în continuare noutăți despre cărțile și autorii Nemira, Nemi și Armada, dar nu uităm că este un moment în care solidaritatea și empatia sunt cuvintele cheie, așa că ne dedicăm întru totul comunității noastre de cititori căreia îi venim în sprijin prin toate activările de mai sus”, subliniază cei de la Nemira, lansând și un îndemn: ”Rămâneți în siguranță, citiți și haideți să vorbim între noi și să ne fim alături unii altora!”

Sursă informații și foto: Editura Nemira

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.