Povești despre bariere, greutăți, dar și despre reușite răsunătoare sunt cuprinse în paginile celei mai recente antologii semnate de echipa de jurnaliști ai emisiunii “România te iubesc”. Paula Herlo, Rareș Năstase, Alex Dima, Cosmin Savu și Paul Angelescu descriu în paginile cărții “Ne facem bine”, în reportaje pline de culoare, 21 de povești de viață ale unor români care “luptă să shimbe lucruri ce se încăpățânează să rămână neschimbate”. Pentru lansarea cărții, cei cinci jurnaliști au făcut un tur de forță prin întreaga țară, ajungând în urmă cu câteva zile și în Baia Mare.

Jurnaliștii emisiunii “România, te iubesc” au fost prezenți la Biblioteca Universitară de la Centrul Universitar Nord din Baia Mare. În deschiderea evenimentului, corul Facultății de Teologie din cadrul universității băimărene a interpretat câteva colinde din repertoriul național și internațional.

Cu multă deschidere și sinceritate, jurnaliștii care documentează ce ajunge pe micul ecran în cadrul emisiunii “România te iubesc” au descris câteva dintre poveștile care se regăsesc în acest volum.

“Se numește Margit Șerban, este profesor doctor la Timișoara – și povestea ei este în această carte – am fost la ea și am descoperit că, dincolo de faptul că este primul medic care a făcut un transplant de celule stem în România, era o întreagă poveste în spatele acestei femei. Poveste care s-a țesut în jurul dramei pe care ea a trăit-o la un moment dat, când și-a pierdut singurul copil într-un tragic accident. Atunci și-a dat seama că va putea să supraviețuiască și să meargă mai departe doar întorcându-se către copiii bolnavi și încercând să-i salveze pentru a scuti mamele lor de durerea pe care ea însăși o trăia”, povestește Paula Herlo.

Jurnalistul Alex Dima a recunoscut că, nu de puține ori, ajung să se atașeze de oamenii ale căror povești le spun, încercând să pună umărul pentru cauza lor și după închiderea camerei de filmat.

“Este o carte cu mult suflet, o să vedeți când o veți citi. De altfel asta este și rețeta pe care noi o punem în materialele noastre, iar succesul acestei emisiuni în asta stă: sufletul pe care noi îl așezăm în poveștile noastre, pentru că noi râdem și plângem cu oamenii pe care îi întâlnim, iar poveștile astea nu doar le dăm la televizor și am uitat de ele, ci ne legăm foarte mult de ele și în unele ne implicăm și le ajutăm să existe”, mărturisește Alex Dima.

Printre cei prezenți la lansarea cărții s-au numărat și câțiva studenți la jurnalism de la facultatea băimăreană, astfel că cei cinci de la ”România, te iubesc” le-au povestit acestora ce înseamnă munca de teren, cu greutățile, dar și satisfacțiile acesteia. Totodată, jurnaliștii s-au deschis în fața celor prezenți și au povestit cine sunt ei în viața de zi cu zi și cum reușesc să îmbine viața de familie cu meseria pe care o au.

La final, Paula Herlo, Rareș Năstase, Alex Dima, Cosmin Savu și Paul Angelescu au dat autografe, au făcut poze și au povestit cu cei prezenți.

Gabriela Kuhajda

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.