Maestrul coregraf Grigore Simionca de la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale ”Liviu Borlan” a reprezentat Maramureșul la seminarul coregrafic ”Magia dansului”.

A șasea ediție a seminarului coregrafic ”Magia dansului” a avut loc în Moneasa. Au participat 48 de instructori-coregrafi, dansatori și reprezentanți ai instituțiilor de cultură din 14 județe ale României. Maramureșul a fost reprezentat de maestrul coregraf Grigore Simionca de la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale ”Liviu Borlan”.

La această ediție au fost predate dansuri populare tradiționale din Botoșani (maestru coregraf Ionel Petrișoru), Bacău (Robert Costrovanu) și Sibiu (Vasile Stoia).

Dansuri tradiționale din diverse zone ale țării sunt predate la aceste seminarii ”pentru a putea fi cunoscute și transmise în teritoriu formațiilor și ansamblurilor în mod special tinerilor, în vederea punerii lor în practică, dar și pentru îmbogățirea cunoștințelor și a repertoriului”, menționează Grigore Simionca, adăugând: ”Scopul acestor seminarii coregrafice este acela de a se crea schimburi culturale între instituții, asociații culturale și ansambluri tradiționale, de învățare, cunoaștere, valorificare și promovare a dansurilor specifice fiecărei regiuni în parte”.

La precedenta ediție de seminar, dansuri populare tradiționale din zona Maramureșului istoric și zona Codru au fost predate de coregrafii Paula și Grigore Simionca.

Sursă informații și foto: Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale ”Liviu Borlan” (credit foto – Grigore Simionca)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.