Districtul Panevėžys din Lituania, regiune înfrățită cu județul Maramureș, organizează concursul festival internațional online ”Dance virus 2021”, aflat la a doua ediție.

Consiliul Județean Maramureș s-a alăturat demersului cultural al partenerilor din Lituania de a promova arta fără frontiere în rândul tinerilor, cu scopul de a contribui la atenuarea problemelor de adaptare socială cauzate de pandemie.

Inițiativa prin care tinerii artiști sunt invitați să-și exprime talentul și creativitatea prin limbajul dansului s-a bucurat de succes în Maramureș și în acest an. Astfel, la concursul internațional ”Dance virus 2021” participă șapte tineri maramureșeni, reprezentanți ai Ansamblului Folcloric Național Transilvania și ai comunei Recea: Andreea Alexandra Agoșton, Andreea Laura Ardelean, Andrei Balaj, Teodor Alexandru Duli-Babici, Cristina Mihaela Groșan, Liviu Mihalca, Maria Rusu.

Tinerii artiști s-au înscris în competiția ”Dance virus 2021” cu dansuri originale pe tema muzicală indicată de organizatori, regula fiind de a purta mască. De asemenea, fiecare participant a transmis pentru concurs o fotografie care surprinde un moment al dansului.

Videoclipurile cu dansurile incluse în concurs și fotografiile participanților sunt postate pe pagina de Facebook “Ramygalos kultūra”: https://ro-ro.facebook.com/ramygalos.kultura.

Fotografia care va obține cel mai mare număr de like-uri va fi desemnată câștigătoare a premiului de audiență. Câștigătorii primelor 3 locuri și cel al premiului pentru audiență vor fi recompensați cu premii speciale. Fotografiile preferate pot fi votate până pe 9 mai, în cadrul postării: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1140341659813924&id=100015143014416, iar câștigătorii vor fi anunțați pe 10 mai.

Sursa: Consiliul Județean

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.