Editura Pandora M lansează pentru mâine, la ora 14.00, o invitație la fika.

Fika este unul dintre cele mai cunoscute obiceiuri suedeze: o pauză obligatorie pe care oamenii și-o acordă în timpul zilei pentru a savura o ceașcă de cafea sau de ceai, alături de ceva copt și, de regulă, dulce.

Un răgaz binevenit pe care Editura Pandora M îl organizează cu ajutorul Ambasadei Suediei în România, în timpul căruia invitatele vor vorbi despre unul dintre cele mai îndrăgite romane cu care a debutat colecția ANANSI: ”Bine ai venit în America!” de Linda Boström Knausgård (traducere de Roxana Dreve).

Bine ai venit în America!
Autor: Linda Boström Knausgård
Titlu original: Välkommen till Amerika
Limba originală: suedeză
Traducere: Roxana Dreve
Anul apariției: 2020

”Povestea scrisă de Knausgård despre o familie aflată în plină criză este șocantă și plină de imaginație. Stilul frumos și sobru sugerează că, până la urmă, lumina se naște din întuneric.” (Juriul Premiului August)

”Bine ai venit în America! este asemenea unui studiu, în accepția muzicală a termenului: o temă de bază ce variază la infinit, dobândind, cu fiece variație, o nouă fațetă. Un triumf literar!” (Le Monde)

”Un roman îndrăzneț și răscolitor. Nu vei uita prea curând vocea naratoarei de 11 ani, dar nici tăcerea ei.” (MDR Kultur)

”O carte, asemenea unei persoane, nu poate atinge perfecțiunea. Dar Linda Boström Knausgård reușește să ajungă foarte aproape de această stare. Își păstrează echilibrul la perfecție: nu judecă niciodată, nu justifică nimic. Ea doar povestește și o face perfect.” (SYDSVENSKAN)

La fika de vineri, 4 decembrie, iau parte jurnalista Irina Păcurariu, alături de scriitoarele Tatiana Țîbuleac și Alina Purcaru. Invitata specială a evenimentului este E.S. Therese Hydén, ambasadoarea Suediei în România.

Evenimentul va fi transmis LIVE pe paginile de Facebook ale colecției ANANSI și ale Ambasadei Suediei în România.

Cartea poate fi comandată aici.

Sursă informații și foto: Facebook / Anansi. World Fiction, Pandora M

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.