Pe 31 decembrie, ora 19.30 a României, la Centrul de Artă și Cultură din Lugano, Elveția, maestrul Ion Marin va dirija Concertul Extraordinar de Anul Nou al Orchestrei Elveției Italiene – OSI, anunță Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

Evenimentul o va avea ca solistă pe marea pianistă Martha Argerich, iar programul va cuprinde Concertul nr. 2 pentru pian și orchestră de Ludwig van Beethoven și Simfonia nr. 5 de Franz Schubert.

Concertul va putea fi urmărit în live streaming pe https://www.osi.swiss/rsi-livestream.

Concertul de Anul Nou al Orchestrei Elveției Italiene, numit în mod tradițional și Concertul di San Silvestro (Sfântului Silvestru), este unul dintre cele mai așteptate ale sezonului și va fi preluat și pe canalul de streaming live al RSI – Radioteleviziunea Elvețiană.
Maestrul Ion Marin va dirija valoroasa orchestră europeană Orchestra Elveției Italiene – OSI, fondată la Lugano în 1935.

Artista de origine argentiniană Martha Argerich este recunoscută ca fiind una dintre cele mai mari pianiste din istorie. Cu un repertoriu extrem de complex și variat, atent ales și neconformist, Martha Argerich domină lumea pianului încă din anii ‘60.

Dirijorul Ion Marin a condus majoritatea orchestrelor importante ale lumii. Din sezonul 2014/2015, deține funcția de Dirijor Principal Invitat al Hamburger Symphoniker, orchestra rezidentă a emblematicei Elbphilharmonie. Începând din toamna anului 2020, maestrul Ion Marin a fost numit prof. univ. și conducător artistic al activității de concert a reputatei universități Mozarteum din Salzburg, Austria.

Ion Marin este Directorul de onoare al Corului Naţional de Cameră ”Madrigal – Marin Constantin” și, de asemenea, Președintele fondator al Programului Național Cantus Mundi România și Symphonia Mundi, instituite în 2011 la inițiativa domniei sale. Din ianuarie 2019, odată cu înființarea Orchestrei Uniunii Europene, când România a preluat președinția rotativă a CE, Maestrul Ion Marin a fost numit manager si director artistic al acestui amplu proiect de diplomație culturală.

Comunicatul integral este disponibil aici.

Sursă informații: Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”. Sursă foto: Facebook / Ion Marin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.