Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a lansat azi videoclipul „Pater noster”. Filmat în acest an la Muzeul Memorialului Victimelor Comunismului și al Rezistenței din Sighetu Marmației.

Producția video, care are la bază lucrarea sacră „Pater Noster” compusă de Vytautas Miškinis, marchează ziua de 13 iunie, Ziua Memoriei – Ziua porților deschise, celebrată în fiecare an la Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței din orașul Sighetu Marmației, precum și Sărbătoarea Înălțării Domnului și Ziua Eroilor.

”Prin noua producție video, Corul Madrigal, dirijorul Anna Ungureanu și regizorul Emil Pantelimon aduc un omagiu și o plecăciune martirilor și eroilor României, victime ale represiunii comuniste, destine excepționale frânte în anii cei mai grei din istoria recentă a țării”, se arată într-un comunicat de presă.

Lucrarea „Pater Noster”, scrisă de compozitorul lituanian contemporan Vytautas Miškinis, face parte de mai mulți ani din repertoriul sacru al Corului Madrigal. ”Prin cadrele tulburătoare surprinse în neagra închisoare devenită Muzeu al Memoriei, Corul Madrigal invită spectatorul la o meditație contemplativă și la rugăciune pentru sufletele celor sacrificați în numele unei ideologii. Filmat în celulele deținuților, pe holuri, în capela de rugăciune sau în curtea fostului penitenciar, videoclipul surprinde energia și emoția particulară a Muzeului Memorialului de la Sighet și este o nouă mărturie pentru ne-uitare și pentru înțelegerea lecțiilor istoriei”, menționează sursa citată.

Materialul „Pater noster” a fost filmat de Corul Madrigal pe 22 aprilie 2024, în timpul Festivalului Madrigal în Maramureș. Este realizat în parteneriat cu Institutul Național al Patrimoniului, Consiliul Județean Maramureș și Organizația de Management al Destinației Județene Maramureș. Cu sprijinul Memorialului Victimelor Comunismului și al Rezistenței din Sighetu Marmației.

„Pater Noster”, de Vytautas Miškinis

Dirijor: ANNA UNGUREANU
Regia și scenariul: EMIL PANTELIMON
Light Design: MIRCEA MITROI
Regie sunet: GABRIEL SCÎRLET
Multimedia: MARIUS PORTIK, DAVID DIACONESCU, CĂTĂLIN ALEXANDRU, ZSOLT PORTIK, ANDREI ȚONEȘ, TEODORA UNGUREANU, ALEXANDRU MARINESCU

Sursă: Madrigal

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.