„Miracol”, cel mai nou lungmetraj regizat de Bogdan George Apetri, a fost selectat în cadrul celei de-a 78-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Veneția, cel mai vechi festival de film și unul dintre cele mai prestigioase din lume. Este prima participare a unui lungmetraj românesc într-o secțiune competițională la acest festival în ultimii 12 ani.

Festivalul (Biennale Cinema) are loc în perioada 1 – 11 septembrie. „Miracol” va avea premiera în secțiunea Orizzonti, dedicată filmelor care reprezintă cele mai noi și expresive tendințe din cinematografia internațională. Filmul va ajunge pe marile ecrane din România la începutul anului 2022, distribuit de către Bold Films Studio.

Împărțit în două capitole, „Miracol” spune povestea tinerei călugărițe Cristina Tofan (Ioana Bugarin). Aceasta se strecoară afară dintr-o mănăstire izolată pentru a merge la spitalul din orașul vecin, însă nu izbutește să-și rezolve problemele, după care pe drumul de întoarcere se confruntă cu o situație neașteptată.

A doua parte a filmului îl are în centru pe Marius Preda (Emanuel Pârvu), inspectorul de poliție plecat pe urmele ei. Marius reface călătoria Cristinei, pas cu pas.

În rolurile principale joacă Ioana Bugarin și Emanuel Pârvu, distribuția fiind completată de actorii Cezar Antal, Ovidiu Crișan, Valeriu Andriuță, Ana Ularu, Valentin Popescu, Marian Râlea, Nora Covali, Natalia Călin, Cătălina Moga, Olimpia Mălai, Vasile Muraru și Mircea Postelnicu.

„Miracol” este cel de-al treilea lungmetraj semnat de Bogdan George Apetri, regizor născut în Piatra-Neamț, care predă regie de film la prestigioasa universitate Columbia din New York. Filmul său de debut, „Periferic” (2010), a fost premiat în țară și în festivaluri internaționale precum cele de la Locarno, Salonic, Varșovia, Vilnius, Taipei și Viena. Cel de-al doilea film al său, „Neidentificat”, a avut premiera internațională anul trecut în cadrul Festivalului de la Varșovia, unde a primit premiul special al juriului.

Sursă informații și foto: Institutul Cultural Român

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.