Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu” din Baia Mare vine cu o nouă recomandare de lectură: „Drumurile mătăsii. O nouă istorie a lumii”.

Nu puține cărți au fost scrise cu pretenția de a fi „o nouă istorie a lumii”, însă acest volum al renumitului istoric britanic Peter Frankopan își merită cu prisosință acest titlu și locul de bestseller în Marea Britanie, China, India, Emiratele Arabe Unite.

”O «istorie de mare amplitudine», o reevaluare fundamentală a istoriei lumii, prin care cititorul va fi purtat în vremuri mai mult sau mai puțin îndepărtate: de la Codul lui Hammurabi și mărețul Imperiu Persan, la hunii cei cumpliți, ascensiunea Europei, cele două Războaie Mondiale și politica actuală – o reîntoarcere în timp, în care «Drumurile mătăsii» va explora magistral forțele care au dus la ascensiunea și decăderea unor imperii, pentru a vesti acum noile orizonturi ale lumii afacerilor internaționale” – se arată în prezentarea volumului.

Peter Frankopan este profesor de istorie la Universitatea Oxford, director al Centrului de Cercetare în Bizantinologie și cercetător senior la Colegiul Worcester din cadrul aceleiași universități. A predat la universități prestigioase din întreaga lume, precum Cambridge, Yale, Harvard, Princeton, New York University, Kings’ College London și Institute of Historical Research.

Cartea își așteaptă cititorii la Compartimentul împrumut pentru adulți din cadrul Bibliotecii Județene.

Sursă informații și foto: Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu”

CITEȘTE ȘI: Vitrina cu Drumeș și ”Elevul Dima dintr-a șaptea”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.