Cărturești Verona, cea mai mare librărie din România, a câștigat premiul pentru ”Librăria Anului” în cadrul London Book Fair International Excellence Awards.

”Pe lista câștigătorilor anteriori ai prestigiosului premiu sunt librării iconice precum lanțul Readings din Australia, Shakespeare & Company din Paris sau Fang Suo Commune din Guangzhou. Criticul spaniol Jorge Carrion în Against Amazon and Other Essays considera acest premiu unul dintre cele mai relevante din industrie pentru că ia în considerare impactul asupra comunității pe care îl are o librărie”, se arată în comunicatul Cărturești.

Juriul condus de David Roche a lăudat activitățile Cărturești: ”prin oferta, activitățile online și programul de granturi subvenționat din vânzări pentru a sprijini scriitorii locali (Bursele Cărturești), Cărturești a demonstrat responsabilitate față de comunitatea sa. Toate acestea vin la pachet cu o clădire uimitoare transformată imaginativ într-o librărie pe care am vrea cu toții să o vizităm cât mai curând posibil”.

”Premiul acordat de juriul Târgului de carte de la Londra ne onorează, mai ales că vine după o perioadă foarte dificilă pentru noi și pentru librăriile fizice de peste tot. Și ar trebui să spunem că acest premiu aparține în egală măsură tuturor partenerilor noștri care cred în continuare în rolul important al librăriilor în lume: cititorilor noștri, editurilor și furnizorilor cu care am lucrat de-a lungul timpului, scriitorilor, artiștilor și creatorilor care ne-au trecut pragul, s-au întâlnit aici cu publicul lor, au dat autografe și au făcut viața orașului mai frumoasă”, a subliniat Șerban Radu, co-fondator Cărturești.

Aceasta a fost a doua nominalizare Cărturești în cadrul Premiilor de Excelență de la Londra, prima având loc în 2018, când lanțul românesc a fost inclus pe lista scurtă a nominalizaților cu o altă librărie care a căpătat renume internațional: Cărturești Carusel.

Librăria Cărturești Verona s-a deschis în 2003. În prezent librăria acoperă peste 1.200 mp și adună sub același acoperiș cea mai bogată selecție de carte dintr-o librărie fizică din România, precum și obiecte gândite să ne facă viața mai frumoasă: ceaiuri și porțelanuri, gadgeturi și obiecte de design, dulciuri fine, jocuri de societate și multe altele. “Puțină lume știe că, de fapt, Cărturești Verona este găzduit de două case istorice ale Bucureștiului. După 5 ani de la deschiderea librăriei din Str. Arthur Verona, nr. 13, am reușit să salvăm de la demolare casa alăturată (fostul sediu al teatrului Ion Creangă) și să o alipim librăriei, redând-o astfel circuitului public. În locul ei s-ar fi construit un bloc cu 12-15 etaje. Aceasta a fost cea mai mare investiție de capital făcută la vremea aceea într-o librărie din România, depășită apoi doar de Cărturești Carusel”, precizează Nicoleta Iordan, co-fondator Cărturești.

Cărturești este prima librărie-concept din România, deschisă la finalul lui 2000 și dedicată unei noi experienţe de cumpărare și promovare a cărţii şi a produselor culturale. Devenit cel mai important lanț de librării de pe piața din România, Cărturești are în prezent 38 de spații care redefinesc ideea de librărie. Printre librăriile flagship ale brandului se numără Cărturești Carusel – inclusă în topul The Telegraph al celor mai frumoase librării din lume; Cărturești Verona – cel mai mare spațiu dedicat lecturii și ofertei de carte din București sau Cărturești Modul – o librărie de cultură vizuală care aduce în plus o grădină interioară, o galerie de artă contemporană și o cafenea.

Mai multe despre universul Cărturești descoperiți aici.

Sursă informații și foto: Cărturești

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.