În rolul titular din "Chirița" (1986)

Cu franchețea-i obișnuită, Draga Olteanu Matei (va împlini 87 de ani în 24 octombrie) a tras câteva concluzii despre viața și societatea în care trăim, pe care le puteți urmări în emisiunea ”Reţeaua de idoli” din această seară, de la ora 21:00 (în reluare duminica, de la ora 18:00) la TVR 2.

A fost coana Chirița, Varvara și a făcut un cuplu memorabil cu regretatul Amza Pellea jucând-o pe Veta, soția lui Nea Marin, în show-uri TV și în filmul artistic „Nea Marin miliardar”. În 50 de ani de carieră, Draga Olteanu Matei a cucerit publicul cu roluri în peste 90 de filme, 100 de producţii de televiziune şi 50 de piese de teatru. Acum, în pragul vârstei de 87 de ani, marea actriță se bucură de liniştea şi de aerul curat din Piatra Neamţ.

Acolo s-a întâlnit și cu realizatoarea TVR 2 Irina Păcurariu și a rememorat pentru ”Rețeaua de idoli” câteva dintre cele mai frumoase amintiri din tinereţe. ”Nu trebuie să plângem, cine ajunge la capăt scapă, deși ne dorim să mai fie ceva, e prea frumosă viața pe pământ dacă știi să ți-o faci ca să mai fie ceva de trăit după…”, spune Draga Olteanu Matei.

Zâmbește cu nostalgie când se gândește la foștii săi colegi și spune că cinematografia ne dă avantajul de a ne aminti de ei tineri, nu la vârsta de acum: ”La UNITER și la alte mari festivaluri de gen se dau fotografiile celor care au dispărut… Nu se gândește nimeni că acei oameni au fost cunoscuți în rolurile pe care le-au avut, nu ca oameni în viața reală, care au imbătrânit. I-am și spus lui Caramitru, nu mă pune pe mine asta de acum, pune-o p-aia care a fost și a jucat… Acela e chipul pe care îl știu și l-au iubit oamenii”.

Chestionată dacă se uită la știri, actrița a declarat: ”Da, să știu ce se întâmplă. Pentru mine oamenii sunt încă de studiat…”

Mai multe despre emisiunea din această seară descoperiți aici.

Sursă informații și foto: TVR. Sursă foto ”Chirița” (1987): aarc.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.