Din acest an, în ultima duminică a fiecărei luni, Televiziunea Română aduce publicului larg câte o producţie mai puţin cunoscută din arhiva TVR, filme documentare realizate în coproducţie cu parteneri din țară sau din străinatate – se arată într-un comunicat al televiziunii publice.

Noutatea este ca filmele se vor adresa internauţilor, ele putând fi vizionate online, gratuit, într-un anumit interval de timp, pe canalul YouTube al arhivei TVR – de unde vor fi preluate si de către partenerii acestui nou proiect. Aceasta iniţiativă a Televiziunii Române va aduce pe parcursul anului 2021 publicului de pe internet coproducţii dedicate personalităţilor din cultura şi sportul românesc, documentare despre momente importante din punct de vedere istoric și social.

Pentru că pe 3 februarie 2021 actorul Ştefan Iordache ar fi împlinit 80 de ani, Televiziunea Română îi dedică, online, pe 31 ianuarie, documentarul ”Hobby-ul meu este viața”, iar pe TVR 3, în 7 februarie, spectacolul de teatru ”Don Juan”, în regia lui Dinu Cernescu, precum şi un alt documentar, ”Portret Ștefan Iordache”.

Documentarul din 31 ianuarie de pe canalul YouTube al arhivei TVR este o coproducţie Televiziunea Româna şi Filmex din 2010. Filmul este un portret al actorului realizat prin interviuri şi cu fragmente din producțiile în care acesta a jucat.

Documentarul online, cu durata de 75 de minute, va avea acces acces gratuit la vizionare de pe toate continentele, în 31 ianuarie, în intervalul 10:00 – 23:30. Şi pentru ca acest documentar să ajungă la publicul care l-a iubit pe Ştefan Iordache, dar şi la tinerii care nu l-au cunoscut, în intervalul orar menţionat documentarul va fi distribuit şi pe reţele de socializare – atât ale teatrelor în care actorul a jucat: Teatrul Național din Bucureşti, Teatrul Bulandra, Teatrul de Comedie, Teatrul Nottara, Teatrul Mic, Teatrul National din Craiova, cât si pe paginile altor parteneri ai noului proiect al TVR: liternet.ro, dmtr.ro, scena.ro, Radio România, Teatrul Odeon.

Documentarul ”Hobby-ul meu este viaţa” este o poveste despre teatru, despre film, despre viața creată din interviurile pe care actorul le-a dat. Este un portret al uriaşului actor Ştefan Iordache, „actorul salturilor mortale, actorul utopic, actorul poet, actorul telegenic, fonogenic, emblema unei generaţii”, după cum scria Ludmila Patlanjoglu în volumul „Regele Scamator. Ştefan Iordache”.

Sursă informații și foto: TVR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.