”De Hanul lui Manuc din București a auzit toată lumea și mulți au și vizitat locul încărcat de istorie din Centrul vechi. În urmă cu două secole, hanul găzduia oamenii politici ai vremii, iar acum este singurul han tradițional din Europa. Și mai este ceva, titlul uneia dintre cele frumoase melodii folk românești, lansate cu peste patru decenii în urmă, de Mircea Vintilă” – scrie site-ul tvr.ro. O face cu un temei anume, întrucât astăzi, de la ora 15, la emisiunea ”Femei de 10 bărbați de 10”, de pe TVR 2, realizată de Marina Almășan, e invitat Mircea Vintilă.

Îndrăgitul muzician a dezvăluit că melodia sa, pe versurile poetului Adrian Păunescu, a fost creată chiar la o masă din Hanul lui Manuc. După un concert, alături de câțiva prieteni, artistul s-a oprit să ia cina. Comandase clătite flambate, iar clădirea veche i-a fost sursă de inspirație. Tot atunci, interpretul a mai scris și o altă piesă celebră din repertoriul său, ”Un’ te duci tu, mielule?”.

Pentru Mircea Vintilă, care în acea vreme era student la Facultatea de Construcții, piesa ”Hanul lui Manuc” a însemnat debutul pe micul ecran.

Sursă informații și foto: tvr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.