Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» își întâmpină vizitatorii în perioada 28 august – 26 septembrie pe acordurile muzicii lui George Enescu.

Cu prilejul aniversării a 140 de ani de la nașterea compozitorului, în perioada în care în București se desfășoară Festivalul Internațional George Enescu, în galeriile Muzeului Județean de Artă se va auzi, pe fundal, muzica marelui compozitor.

”Selecția orchestrală cuprinde de la cvartete la solo-uri, partituri foarte cunoscute, dar și unele mai puțin audiate și propune vizitatorilor o incursiune prin întreaga sa creație, de la lucrările din tinerețe, la perioada matură. Audiția se încheie cu o lucrare specială, intitulată «Carillon nocturnes», care imită sunetul netemperat al clopotelor unei biserici”, se arată în comunicatul muzeului.

Acordurile imaginate George Enescu se împletesc cu frumusețea picturilor Centrului Artistic Baia Mare. Puteți savura această experiență în perioada 28 august – 26 septembrie, de miercuri până duminică, între orele 10.00 și 17.00 (accesul ultimului vizitator se face la 16.30).

Festivalul Internațional George Enescu 2021 este programat să aibă loc între 28 august și 26 septembrie, cu un program artistic excepțional, susținut de 3.500 de artiști străini și români, pe o durată record de 4 săptămâni. Ediția a 25-a a festivalului reușește să prezinte cel mai mare număr de lucrări enesciene (37) și cel mai complex program cu lucrările marelui compozitor din întreaga sa istorie, după cum este menționat pe site-ul oficial.

Mai multe despre Festivalul Internațional George Enescu găsiți aici.

Sursă informații și foto: Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.