Clujul se transformă într-un fermecător platou de filmare old fashion, populat de personaje seducătoare și apariții neașteptate în campania de imagine a celei de-a 19-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania (31 iulie-9 august 2020).

”Scene antologice, inspirate din opera marelui cineast italian Federico Fellini, adaptate contextului actual și condimentate cu umor ardelenesc, recompun povestea regizorului aflat în pană de inspirație din capodopera 8 ½, în spotul semnat de artiștii româno-britanici Anton și Damian Groves”, se arată în comunicatul TIFF.

Un omagiu adus unuia dintre cei mai influenți regizori din istorie, căruia TIFF îi dedică anul acesta retrospectiva Close-up Federico Fellini, campania marchează într-o manieră inedită cei 100 de ani de la nașterea cineastului.

”Dacă posterul reproduce probabil cea mai iconică imagine din întreaga lui filmografie, aceea a Anitei Ekberg în Fontana di Trevi din <<La dolce vita>>, reinterpretată în cheie locală de Monica Bârlădeanu în fântâna de la Casino-ul clujean, spotul festivalului este un remix de scene și teme din întreaga operă a lui Fellini. Pe lângă rapelurile la religie sau lumea circului, cinefilii vor recunoaște cu siguranță motivul principal – acela al regizorului în pană de creație care evadează de pe platoul de filmare și se refugiază în amintiri. Locul lui Marcello Mastroianni din 8 ½ este luat aici de actorul Alec Secăreanu, imaginile filmate pe străzile Clujului păstrează acel parfum fellinian, twisturile – tradiționale oricărui spot TIFF – fiind vocea din off cu accent ardelenesc a lui Emilian Mârnea și motivația, lesne de înțeles în contextul actual, pentru criza de inspirație a protagonistului’’, subliniază directorul artistic al festivalului, Mihai Chirilov.

Comunicatul integral despre campania de imagine TIFF 2020 este disponibil aici.

Toate informațiile și detaliile despre TIFF le puteți descoperi aici.

Sursă informații, foto și video: TIFF

CITEȘTE ȘI:
TIFF 2020 începe cu o călătorie în timp: ”La Belle Époque”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.