Duminică, de la ora 22.10, la ”Filmul de artă”, TVR 2 prezintă producția franţuzească ”Departe de oameni” (2014), în regia lui David Oelhoffen, avându-l în rolul principal pe Viggo Mortensen.

Filmul are în palmares distincţii la Festivalul de Film de la Veneţia 2015, premiile Arca CinemaGiovani şi SIGNIS, nominalizare la ”Leul de Aur”, precum şi premiul pentru cel mai bun film la Bucharest International Film Festival 2015.

În acest film, David Oelhoffen a trebuit să extindă nuvela lui Albert Camus „Oaspetele” și să o adapteze. El a folosit astfel mai multe texte ale lui Camus, inclusiv „Cronici algeriene”.

David Oelhoffen l-a abordat pe Viggo Mortensen pentru rolul principal după ce l-a văzut la un eveniment în Montreal și și-a dat seama că actorul american de origine daneză vorbea fluent limba franceză. În plus, Mortensen, în mintea sa, era actorul ideal pentru rolul principal din acest film. Aşa că regizorul l-a abordat pe Mortensen cu scenariul său, iar acesta a acceptat să joace în film, singura problemă fiind că el a trebuit să-și adapteze franceza la accentul european.

Sursă informații: tvr.ro. Sursa foto: Wikipedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.