Astăzi, de la ora 22.10, TVR 2 a programat, la Filmul de artă, ”Legenda pianistului de pe ocean”. O producție Italia, 1998, în regia lui Giuseppe Tornatore, cu Tim Roth, Pruitt Taylor Vince, Bill Nunn.

Filmul are în palmares un Glob de Aur (în 2000 pentru Ennio Morricone la categoria cea mai bună muzică de film), dar şi 21 de alte distincții, dintre care cinci premii David di Donatello şi Premiul Academiei Europene de Film pentru cea mai bună imagine.

Acţiunea începe în prima zi a anului 1900, când Danny, fochist la bordul unui vapor transatlantic, găseşte un nou-născut abandonat în sala de bal a navei şi decide să-l adopte. Născut şi crescut pe ocean, fără să pună vreodată piciorul pe uscat, băiatul – pe care tatăl adoptiv l-a poreclit „1900” – învaţă să cânte la pian şi devine un muzician desăvârşit. Deşi i se duce vestea de-a lungul Americii, misteriosul „1900” refuză să părăsească singura lume pe care o cunoaşte. Până când, la un moment dat, bătrânul vapor la bordul căruia a cântat decenii de-a rândul este retras din circulaţie, lăsându-l pe pianist fără cămin.

Sursă informații și foto: tvr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.