Pentru duminică, 11 iulie, de la ora 22:50, la ”Filmul de artă”, TVR 2 propune pelicula „Totul despre mama mea”, în regia lui  Pedro Almodovar. Un film cu o sumedenie de premii – Oscar, Globul de Aur, BAFTA, César, Goya. În distribuție: Cecilia Roth, Marisa Paredes, Penélope Cruz, Antonia San Juan.

Producția cinematografică este inclusă de criticul internaţional Steven Schneider pe lista celor „1001 filme pe care trebuie să le vezi în viaţă”.

Publicaţia „The Guardian” nota, în august 2009, că Almodovar a transformat-o pe Cruz într-o zeiţă a ecranului. Iar ea, într-un interviu din aceeaşi publicaţie, spunea că el „i-a schimbat felul în care ea vede lumea”.

Penélope Cruz recunoaşte că la vârsta de 14 ani, când a văzut la cinematograf  „Tie me up, tie me down”, film regizat de Almodóvar, a simţit că vrea să devină actriţă, chiar dacă i se părea că va fi „precum mersul pe Lună, ceva aproape imposibil pentru cineva care venea din mediul din care provenea ea, unde nimeni nu avusese de-a face cu arta”.

Un film de văzut.

Sursă informații și foto: tvr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.